logo F1online.sk

Volajte nás, ako chcete, znie z Visy

ViSA
© Visa Cash App RB F1 Team
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 1. 2024

Visa Cash App RB F1 Team – tak znie nový a poriadne krkolomný názov tímu z Faenzy, ktorý sa nielenže väčšine fanúšikovskej obce nepáči, ale zároveň preň vyvstáva otázka: Ako vlastne hovorovo označovať béčko Red Bullu? Viceprezidentka spoločnosti Visa naznačuje, že o tom rozhodnú samotní fanúšikovia.

Sesterský tím Red Bullu ponesie po vzore Sauberu názov po svojich dvoch titulných sponzoroch – Visy, spoločnosti pôsobiacej v oblasti digitálnych platieb, a mobilnej platovej služby Cash App.

Nový oficiálny názov tímu tak teraz znie „Visa Cash App Formula One Team“. Neprekvapivo sa stretáva s nevôľou fanúšikov, a to hneď z dvoch dôvodov. Priaznivcom „efjednotky“ sa nové označenie tímu z Faenzy jednak nepáči, a taktiež nevedia, ako majú stajňu s bezmála dvadsaťročnou tradíciou hovorovo nazývať. Visa? Cash App? Alebo jednoducho RB?

Odpoveď na túto otázku nepozná ani viceprezidentka Visy Andrea Fairchildová, ktorá naznačuje, že sa celá vec časom poddá a s najlepším hovorovým označením prídu samotní fanúšikovia.

„O tom, ako sa bude tím nazývať, rozhodnú fanúšikovia,“ nechala sa počuť Američanka, ktorej slová cituje portál Apnews.com. „My sme na trh uviedli iba náš formálny názov, s cieľom doň zaradiť všetky zapojené strany a vyriešiť tak túto zložitú rovnicu.“

„Určite si však vypočujeme spätnú väzbu fanúšikov. Som si istá, že sa k nám donesú celkom zaujímavé nápady a myslím si, že fanúšikovia sa s vytvorením hovorového názvu poriadne vyzabávajú,“ dodáva.

Fairchildová si uvedomuje, že nový názov celku z Faenzy znie pomerne krkolomne, ale tvrdí, že inak to nešlo. V názve totiž chceli figurovať všetci dôležití partneri, nikto nechcel byť ukrátený.

„Nový názov tímu je hotový jazykolam, ale bol to jediný spôsob, ako sme mohli zviditeľniť spoluprácu s naším kľúčovým klientom. Zároveň neexistoval spôsob, ako by sa po zapojení Visy a Cash App dal názov tímu skrátiť,“ vysvetlila Fairchildová.