logo F1online.sk

Wolff vtipkuje na účet Hornera: Ďalší v poradí, ktorý skončí, budeš ty!

Christian Horner a Toto Wolff
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár13. 5. 2023

Vo vedení Red Bullu, resp. AlphaTauri, začína pomaly dochádzať k výmene stráží. Stajňu z Faenzy totiž po sezóne opustí jej dlhoročný šéf Franz Tost. V súvislosti s tímom z Milton Keynes sa zase vedú špekulácie, že sa na dôchodok nedobrovoľne poberie Helmut Marko. Rošády v tábore „červených býkov“ pochopiteľne neušli pozornosti Tota Wolffa, ktorý šéfa Red Bullu Christiana Hornera poriadne podpichol: „Ďalší v poradí, ktorý skončí, budeš ty!“

Wolff si do Hornera rypol na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Miami, ktorej sa zúčastnil aj Franz Tost.

Tost bol na čele AlphaTauri, resp. Toro Rosso, od vzniku tímu v roku 2006 – a teda dlhých sedemnásť rokov. Rakúšanovými rukami prešlo v tomto období množstvo zvučných mien, akými sú napríklad Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Carlos Sainz či Pierre Gasly.

Všetko sa však raz skončí a platí to aj v prípade Franza Tosta, ktorý po sezóne prenechá kormidlo súčasnému pretekovému riaditeľovi Ferrari Laurentovi Mekiesovi.

Tostov odchod pritom nemusí byť jediný. Vedú sa dohady, že si po skončení prebiehajúceho ročníka zbalí kufre aj Helmut Marko. Koniec koncov, rodák z Grazu už nie je najmladší, veď nedávno oslávil osemdesiatku.

Toto Wolff by bol samozrejme najradšej, keby to nezostalo len pri týchto menách. Christiana Hornera na tlačovke podpichol, že ďalším na rade je on samotný.

„Obaja sme Rakúšania [Tost aj Wolff, pozn. red.] a máme spoločnú minulosť,“ nechal sa počuť Toto Wolff. „Obaja sme začali pretekať na starom Osterreichringu a obaja sme boli inštruktormi v tej istej pretekárskej škole, ale o pár rokov sme sa minuli,“ povedal šéf Mercedesu, ktorý následne položil Tostovi, ako aj Hornerovi, jednu zaujímavú otázku.

„Kto z vás je dlhšie šéfom tímu?“ opýtal sa Tosta a Hornera. Keďže je Brit vo funkcii o rok dlhšie než Rakúšan, Wolff si neodpustil uštipačnú poznámku: „Dobre, takže ďalší v poradí, ktorý skončí, budeš ty! Tým by sa všetko uľahčilo,“ utrúsil Viedenčan.

Súvisiace články