logo F1online.sk

Zlepšili sme sa, no na TOP 10 to ešte nestačí, priznáva Bottas

Valtteri Bottas
© XPB Images/Sauber Media Hub
Tomáš Masár
Tomáš Masár11. 5. 2023

Valtteri Bottas sa v kvalifikácii na Veľkú cenu Miami prebojoval až do jej záverečnej časti. V nedeľu to však už také ružové nebolo. Fín nedokázal udržať tempo so súpermi pred sebou a nakoniec preťal šachovnicovú vlajku až ako trinásty v poradí. Napriek tomuto nezdaru verí, že Alfa Romeo zaznamenala oproti pretekom v Baku určitý progres. Na druhej strane si ale uvedomuje, že ak chce tím z Hinwilu bodovať na pravidelnej báze, musí sa zlepšiť ešte oveľa viac – a to po všetkých stránkach.

Valtterimu Bottasovi sa v prebiehajúcej sezóne podarilo bodovať hneď v prvých pretekoch v Bahrajne, kde si pripísal štyri body za solídne ôsme miesto. Následne sa však už do najlepšej desiatky neprebojoval. Dvakrát skončil osemnásty, raz jedenásty a jedenkrát trinásty.

Napriek tomu, že víťaz desiatich veľkých cien s týmito výsledkami spokojný byť pochopiteľne nemôže, zostáva pomerne trpezlivý. Vraj už vidí prvé zlepšenia, no dodáva, že svetlo na konci tunela je ešte v nedohľadne.

„Z tohto víkendu si treba vziať aj nejaké pozitíva,“ vyslovil sa niekoľkonásobný vicemajster sveta. „Ak sa však chceme pohybovať v najlepšej desiatke, musíme ešte poriadne zabrať.“

„Začiatok mojich pretekov bol celkom dobrý. Podarilo sa mi získať niekoľko pozícií a boli sme na najlepšej možnej ceste získať nejaké body. Snažil som sa zo všetkých síl aj naďalej bojovať a ustrážiť si svoju pozíciu, no žiaľ sme nemali takú rýchlosť, akou sme disponovali v sobotu, keď sme dokázali byť rýchli v časoch na jedno kolo.“

„Myslím si, že naša konečná pozícia odzrkadľuje, ako na tom momentálne sme. Aj naďalej sa musíme usilovať zlepšiť sa.“

Bottas verí, že k zlepšeniu môže dôjsť už v Imole.

„V prvom rade sa teraz musíme zamerať na to, aby sme urobili ďalší krok vpred a boli konkurencieschopní,“ poznamenal.

„Do Imoly prídeme s vylepšeniami, ktoré nám snáď umožnia posunúť sa dopredu a vrátiť sa do boja o body. Práci, ktorú odvádzame ako tím, dôverujem a teším sa na ďalšie preteky,“ uzavrel.

Súvisiace články