logo F1online.sk

Podarí sa jazdcom Alfy Romeo dostať sa do Q3? Ľavou zadnou, naznačuje Bottas

Valtteri Bottas
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 11. 2023

V garáži Alfy Romeo vládne po piatku spokojnosť. V druhom tréningu, ktorý má výpovednejšiu hodnotu, totiž obsadili jazdci tímu z Hinwilu solídne štvrté, respektíve siedme miesto a svojich konkurentov nechali ďaleko za sebou. Pred sobotňajšou kvalifikáciou, ktorá bude krstom ohňom, sú preto Fín a Číňan plní optimizmu.

V Alfe Romeo majú po piatku dôvod na radosť. Rovnako ako pred týždňom, aj tentokrát vykročili do víkendu správnou nohou. Na rozdiel od pretekov v Las Vegas by si však z Abú Zabí radi odviezli nejaký ten bod. Aj preto sa Bottas s Čouom usilovali pred mikrofónmi novinárov krotiť vášne a zachovať si vážnu tvár. Medziriadkový optimizmus ale skrývali iba ťažko.

„Piatkové tréningy boli tak trochu nezvyčajné. Prvého tréningu sa zúčastnilo veľmi veľa nováčikov, zatiaľ čo počas toho druhého boli dvakrát vyvesené červené vlajky,“ zhodnotil piatkový program Valtteri Bottas. „Som preto presvedčený o tom, že nie každému sa podarilo poskladať dobré kolá, je tak ťažké povedať, ako presne na tom sme, avšak nevyzerá to zle. Z auta mám dobrý pocit, z dneskajška sme vyťažili vzhľadom na okolnosti maximum.“

V tom, či nadviaže na predošlý víkend a dostane sa spoločne s tímovým kolegom v sobotu do záverečnej časti kvalifikácie, má 34-ročný matador vcelku jasno: „Prinajmenšom sa o to musíme pokúsiť. Keďže sa nám to podarilo v Las Vegas, nevidím žiadny dôvod, prečo by sa nám to nemalo podariť tu.“

V obdobne pozitívnom duchu ako Bottas sa vyslovil aj Kuan-jü Čou, ktorý by sa po nevýraznom období nepochybne veľmi rád vrátil na body.

„Je dobré vidieť, že sme dokázali držať tempo so súpermi. Rovnako ma teší, že čo sa týka mňa samotného, cítim sa byť vzhľadom na výkonnosť auta sebavedomejší. Zaviedli sme niekoľko malých vylepšení, ktoré zdá sa, fungujú presne tak, ako by mali. Zdá sa, že naša piatková rýchlosť bola dobrá, ale musíme neustále napredovať, lebo ostatní nespia. S doterajším vývojom som však spokojný,“ doplnil Čou.