logo F1online.sk

Ricciardo absolvoval prípravu sedačky v AlphaTauri. Nahradí de Vriesa?

Daniel Ricciardo
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár11. 5. 2023

Nyck de Vries sa vo svojej nováčikovskej sezóne vyložene trápi – robí nespočetne veľa chýb, koliduje a zrovna oslnivo si nepočína ani po rýchlostnej stránke. Začínajú sa preto vynárať špekulácie o jeho nahradení. Najnovšie absolvoval prípravu sedačky v AlphaTauri Daniel Ricciardo. Znamená to, že Austrálčan Holanďana nahradí? Sklameme vás. S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou to tak nebude. Ricciardo je totiž nielen rezervným jazdcom Red Bullu, ale príležitostne aj AlphaTauri. Bolo tak len otázkou času, kedy mu vo Faenze upravia kokpit na mieru…

Daniel Ricciardo sa po tom, čo sa stal rezervným jazdcom Red Bullu, v monoposte na trati ešte nepredstavil. Nedávno však bolo oznámené, že sa v júli a pravdepodobne aj v septembri zúčastní testov Pirelli – a práve z tohto dôvodu zrejme absolvoval prípravu sedačky vo Faenze. Je totiž dosť možné, že sa na takýchto testoch ukáže nielen vo farbách Red Bullu, ale aj AlphaTauri.

Ak by však AlphaTauri chcela de Vriesa skutočne nahradiť Ricciardom, dávalo by to vôbec zmysel? Veď Austrálčan vykazoval koncom minulej sezóny všetko možné, len nie rýchlosť.

Týmto dňom trápenia je však už vraj koniec. Z Red Bullu sa ozýva, že to Ricciardovi ide na simulátore jedna radosť a našiel stratenú formu…

Hovoriť o tom, že de Vries bude nahradený, je však ešte predčasné. Navyše, nezabúdajme na to, že hoci má Holanďan už početné skúsenosti z ostatných sérií, vo Formule 1 je stále len nováčikom, ktorý má odjazdených iba päť veľkých cien.

Formula 1 sa najbližšie predstaví v Imole, kde AlphaTauri hodlá predstaviť významný balík vylepšení. V tíme si od noviniek veľa sľubujú a veria, že si vďaka nim po výkonnostnej stránke značne polepšia.

Zlepšenie by nepochybne privítal aj Nyck de Vries, ktorý by potreboval zaznamenať dobrý výsledok ako soľ.

„Prinesieme nejakú väčšiu aktualizáciu,“ povedal 28-ročný pretekár. „Na tento víkend sa tešíme, uvidíme, či sa dokážeme zlepšiť. Malo by nám tiež pomôcť to, že pôjde o normálny víkend [súťažný víkend bez sobotňajšieho šprintu, pozn. red.], dodal pretekár, ktorého tohtosezónnym maximom je štrnáste miesto z Bahrajnu a Saudskej Arábie.

Súvisiace články