logo F1online.sk

Pracujeme na vylepšeniach, ktoré pilotom dodajú sebadôveru, znie z Mercedesu

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2023

Trojtýždňová pauza je ideálnou príležitosťou zhodnotiť poznatky z úvodných troch podujatí a napraviť chyby, ktoré sa v úvode ročníka vyskytli. Veľa práce majú aj v Mercedese, kde, podľa slov Jamesa Allisona, pracujú inžinieri na plné obrátky.

Aj keď sa už nezúčastňuje na každodennom chode tímu, Allison z nejakého dôvodu moderoval tradičný brífing Mercedesu po skončení posledných pretekov. V ňom už tradične odpovedal na množstvo diváckych otázok a objasnil plány svojich podriadených počas neplánovanej aprílovej prestávky.

„V aerodynamickom tuneli pracujeme veľmi tvrdo, aby sme autu dodali viac prítlaku,“ povedal Allison.

„V konštruktérskej kancelárii budeme tvrdo pracovať na premenení našich znalostí z veterného tunela z posledných týždňov na výkonnosť na trati. Budeme tiež pracovať na vývoji niektorých mechanických súčastí, ktoré podľa nás pomôžu zlepšiť vyváženie monopostu a pomôžu ho premeniť na niečo zvládnuteľnejšie, aby jazdcom dodal sebadôveru a mohli ho zatlačiť až na limit,“ povedal Allison.

Táto správa je jasným signálom, že tím má za úlohu pracovať aj na problémoch, ktoré v ostatnom období sužovali Lewisa Hamiltona. Nestabilná zadná časť a problém s umiestnením kokpitu, ktorý je bližšie k prednej náprave než u konkurencie, sa stali predmetom sťažností sedemnásobného šampióna.

„Budeme tiež už tradične pracovať na simulátore a pripravovať sa na nadchádzajúce súťažné víkendy, aby sme sa uistili, že auto bude v tej správnej pozícii,“ dodal niekdajší technický riaditeľ Renaultu, Lotusu, Ferrari a Mercedesu.

V úvode nového ročníka bola veľkou témou celková forma jeho tímu. V Bahrajne a v Saudskej Arábii to miestami vyzeralo hrozivo, ale Austrália predsa len naznačila, že monopost W14 na tom nie je tak hrozne a aj bez väčších vylepšení sa tím dokázal v Melbourne dostať na pódium.

„Celkovo cítiť tichú spokojnosť, že sme dokázali auto posunúť vpred a pravdepodobne sme z neho dostali všetko, čo nám je schopné ponúknuť,“ hovorí Allison.

„Nepodaril sa nám žiadny obrovský prelom, ale posunuli sme sa o kúsok vpred. Ukrojili sme trochu z náskoku Red Bullu a začíname sa vyrovnávať, alebo sme sa dostali o vlások pred, Ferrari a Aston Martin,“ dodal Allison.

Súvisiace články