logo F1online.sk

Aj druhý tréning sa niesol v znamení Maxa Verstappena

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 3. 2023

Piatkový program v Džidde je za nami. Red Bull pokračuje v spanilej jazde a Max Verstappen zajazdil najrýchlejší čas aj v druhom voľnom tréningu. Najbližšie sa k nemu dostali, podobne ako v prvom tréningu, Fernando Alonso a Sergio Pérez.

Aj druhý tréning sa nám zaobišiel bez incidentov a nehôd. Pokračovali však obrovské problémy s premávkou, na ktoré sa opakovane sťažoval napríklad Charles Leclerc. Všetci to však zvládli bez ujmy a poškodenia svojich monopostov.

Druhý tréning je jediný, ktorý sa uskutočnil za reprezentatívnych podmienok. Po západe slnka a za značne chladnejšieho počasia sa bude jazdiť sobotná kvalifikácia aj nedeľné preteky.

Najrýchlejší čas opäť zajazdil Max Verstappen, ktorého najbližším prenasledovateľom bol Fernando Alonso. Dvojnásobný majster sveta bol rýchlejší než Sergio Pérez a zdá sa, že jeho Aston Martin by mohol byť najbližším prenasledovateľom Red Bullu, ale treba predsa len zostať opatrný. Nemôžeme totiž vedieť, aké programy zvolili jednotlivé tímy.

V druhom tréningu však rozhodne zaujali piloti Alpinu, keď Esteban Ocon zajazdil štvrtý a Pierre Gasly šiesty najrýchlejší čas. Pred sobotnými bojmi tak zostávajú drobnou neznámou.

Podobne tak Mercedesy a Ferrari, ktorým mal tento okruh sadnúť lepšie. Zatiaľ to však pri pohľade na časy nevidieť. George Russell skončil piaty a svojmu tímu hlásil, že potrebujú urobiť nejaké zmeny. Piloti Ferrari obsadili deviate a desiate miesto, ale ani jeden z nich sa nesťažoval na nedostatok tempa alebo niečo podobné.

Sme teda zvedaví, čo nám prinesie sobota. Tretí tréning je na programe od 14:30, kvalifikácia od 18:00.

FOM