logo F1online.sk

Albon: Taký dobrý pocit som z Williamsu ešte nemal

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2023

Po úvodnom úspechu a desiatom mieste v Bahrajne prišiel tím Williams do Saudskej Arábie v povznesenej nálade. Obaja piloti stajne ukázali na úvodnom podujatí sľubné tempo a Džidda mohla monopostu FW45 sadnúť ešte lepšie. Víkend síce pre stajňu z Grove nedopadol najlepšie, ale ukázal niekoľko sľubných náznakov do ďalšieho priebehu sezóny.

Obaja piloti síce zostali uväznení už v Q1 a nepodarilo sa im vybojovať výhodnú pozíciu na štart nedeľných pretekov, ale v nich sa ako Alex Albon, tak Logan Sargeant objavili v záberoch, keď vyzvali na niekoľko tvrdých súbojov svojich súperov zo stredu poľa.

Boje však pre Alexa Albona nemali dlhé trvanie a v 27. kole musel odstúpiť pre problémy s brzdami, ktoré sú nočnou morou každého pretekára. Rodáka z Londýna vypadnutie mrzelo, keďže sa v tom čase nachádzal na trinástom mieste a cítil, že jeho Williams je konkurencieschopný.

„Nebol to zase až taký ťažký víkend, podľa mňa si z neho môžeme odniesť množstvo pozitív,“ povedal po predčasnom konci v pretekoch Alex Albon. „Taký dobrý pocit som z Williamsu počas svojho pôsobenia v tíme ešte nemal, čo je veľmi pozitívne.“

„Viac frustrujúce je, že sme tento víkend mali veľký potenciál, ale nedokázali sme ho využiť. Len v kvalifikácii sme to neposkladali celkom správne, kým v pretekoch to bolo v poriadku a vrátili sme sa do normálu,“ dodal Alex.

Vlajku Williamsu tak musel niesť jeho tímový kolega Logan Sargeant, ktorý sa opäť dostal do obrazu a zviedol niekoľko pekných súbojov so súpermi. Škoda len, že všetky prebiehali pomerne ďaleko od bodovanej desiatky.

„Keď mám byť úprimný, tak som sa od začiatku necítil úplne komfortne. S autom som si celkom nerozumel, zvlášť v rýchlych zákrutách medzi štvrtou a desiatou zákrutou v prvom sektore. Prvých tridsať kôl bolo pomerne slušných, ale potom mi začali odchádzať pneumatiky a ku koncu som odpadával,“ povedal americký mladík po druhých pretekoch v F1.

„Napriek všetkému si z tohto víkendu môžeme odniesť pozitíva. V sobotu sme boli veľmi rýchli a opäť sa budem môcť z tohto víkendu niečo naučiť,“ dodal Sargeant.

Súvisiace články