logo F1online.sk

Nielen Mercedes, ale aj Ferrari vraj našlo smer za vyriešením problémov

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2023

Ferrari a Mercedes mali po úvodnom súťažnom víkende o čom premýšľať. V prvom menovanom tíme museli akceptovať, že ich auto požiera pneumatiky a preto mu chýba preteková rýchlosť, v druhom zas trpeli nedostatkom rýchlosti všeobecne. Oba tímy nastúpili na tŕnistú cestu nápravy, kým Red Bull medzitým zbiera víťazstvá.

V Saudskej Arábii však spustil boss Mercedesu Toto Wolff a jeho zverenec George Russell motivačnú kampaň. Tím vraj dosiahne v dohľadnej dobe obrovské zisky a vráti sa tam, kam patrí. To bol obrovský rozdiel v porovnaní s pesimistickými vyhláseniami po Veľkej cene Bahrajnu.

Optimizmus však nestrácajú ani v Maranelle, kde taktiež nezaháľajú. Ale riešenie problémov s pretekovým tempom zrejme nebude jednoduché, keďže vo Ferrari sa ním zaoberajú už od vlani a tohtoročné auto má, zdá sa, rovnaké problémy ako jeho predchodca.

„Posledný stint na hardoch podľa mňa dokazuje, že na tom nie sme tak, ako by sme chceli a že naše pneumatiky degradujú viac ako tie na Mercedesoch a Aston Martinoch. Tiež nám trochu chýba pretekové tempo,“ povedal po pretekoch v Džidde Carlos Sainz.

„Som trochu prekvapený, pretože pred víkendom a aj po piatku sme si mysleli, že by sme tu mohli byť druhí najrýchlejší. Posledný stint na hardoch však dokazuje, že máme pred sebou ešte veľa práce. Musíme počkať na vylepšenia a zistiť, či to dokážeme napraviť.“

„Vec sa má tak, že naše auto sa správa úplne rovnako ako vo veternom tuneli, takže vieme, kde je naša slabina. Identifikovali sme to už v Bahrajne.“

„Vieme teda, ako musíme toto auto vyvíjať, ale potrebujeme čas, pretože vylepšenia nemôžeme priniesť už zajtra, ale som si istý, že tento tím ich dokáže nasadiť ešte z kraja sezóny. Mohlo by to úplne zmeniť náš rok, takže musíme skloniť hlavy a tvrdo pracovať,“ dodal Sainz.

Súvisiace články