logo F1online.sk

Trúfne si na Mercedes dokonca aj Alfa Romeo? Podľa Bottasa to je možné

Valtteri Bottas
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 3. 2023

Každoročná posadnutosť odhadnutím rozloženia síl po predsezónnych testoch a pred prvými pretekmi sezóny dosahuje svoj vrchol. Bahrajnské trojdnie bolo pre mnohých úspešné, pre iných už menej, no pilot Alfy Romeo Valtteri Bottas radí svoj tím do prvej kategórie. Podľa fínskeho pretekára môže byť monopost C43 v úvode sezóny veľmi silný.

Prvé tri preteky nového ročníka môžu byť trochu nepredvídateľné. Kvôli veľmi krátkym testom môže top tímom trochu trvať, kým všetko „poskladajú“ a naplno využijú svoj potenciál. Ten však počas predsezónnych testov ukázali aj niektoré tímy zo stredu poľa. Veľa sa hovorilo o Aston Martine, ale ozýva sa aj Alfa Romeo.

Tento tím bol v úvode minulej sezóny veľmi silný a Valtteri Bottas naznačuje, že by tomu tak mohlo byť aj v úvode tohto ročníka.

„Nie sme takí rýchli ako Red Bull, nie sme takí rýchli ako Ferrari a takisto Aston Martin vyzeral byť rýchlejší v pretekovom tempe,“ odpovedal Bottas na otázku, aká rýchla je tohtoročná Alfa Romeo.

„Po odrátaní týchto troch tímov je to však veľmi tesné. Ako ste povedali, časť dňa v tom hrá veľkú rolu, nastavenie motora môže znamenať rozdiel jednej sekundy na kolo, ale aj keď to všetko zohľadníme, mali by sme byť schopní zabojovať,“ myslí si fínsky pretekár.

Ten zašiel dokonca ešte ďalej a uvažuje, či by sa v nedeľu na okruhu Sachír nemohol dostať do súboja so svojím bývalým tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom. Nezabúdajme, že vlani na štarte pretekov stál v treťom rade po jeho boku.

„Pri pohľade na pretekové simulácie sa zdá, že je to možné. V niektorých jazdách boli rýchlejší než my, ale inokedy boli zas pomalší. Bude to závisieť od toho, či sa im podarilo odstrániť všetky potenciálne problémy. Pri pohľade na naše čísla to však nevyzeralo, že by Mercedes mal bojovať o víťazstvo. Jeden však nikdy nevie,“ prehlásil Bottas.

Súvisiace články