logo F1online.sk

Bottas: Som od sezóny k sezóne lepší. Mám pred sebou ešte veľa rokov

Valtteri Bottas
© Sauber Media Hub
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2023

Ako dobré víno, aj Valtteri Bottas sa domnieva, že sa každým rokom iba zlepšuje. Fín, ktorý už rozhodne nepatrí medzi „mladé pušky“, sa o svoju budúcnosť zrejme neobáva. Tvrdí, že má stále čo ukázať a v najvyššej motoristickej súťaži ho ešte nejakú tú sezónu uvidíme.

Bottas započal svoju kariéru vo Williamse v roku 2013. Po pár sezónach strávených v Grove sa presunul do Brackley, kde pretekal po boku Lewisa Hamiltona. Zatiaľ čo v tíme Franka Williamsa bol jasnou tímovou jednotkou, v Mercedese hral len druhé husle. V súčasnosti háji farby Alfy Romeo, kde je kľúčovou postavou a zdá sa, že si pretekanie opäť užíva.

Alfa Romeo skončila v predchádzajúcej sezóne v Pohári konštruktérov na solídnom šiestom mieste, no 33-ročnému Fínovi sa toto umiestnenie máli. V nadchádzajúcom ročníku by sa chcel posunúť vyššie.

„Cieľom pre túto sezónu je skončiť vyššie ako v minulom roku a byť oveľa konzistentnejší,“ vyslovil sa Valtteri Bottas. „V minulom roku sme zaznamenali príliš veľa vzostupov a pádov. Taktiež tajne snívam o pódiu, no nepredbiehajme.“

Hoci bude Bottas v nadchádzajúcej sezóne štvrtým najstarším jazdcom na štartovom rošte po Fernandovi Alonsovi, Lewisovi Hamiltonovi a Nicovi Hülkenbergovi, cíti, že ešte vonkoncom nepatrí do starého železa.

„Cítim sa dobre, fyzicky sa cítim byť fit,“ povedal. „V aute sa cítim dobre. Od začiatku kariéry sa nevyskytol žiadny náznak, že by som si výkonnostne pohoršil.“

„Vlastne mám dojem, že si z každej sezóny vždy odnesiem niečo nové. Človek sa tak stane skúsenejším a lepším. Nepochybne mám pred sebou ešte veľa rokov. Užívam si preteky, užívam si všetko, čo sa týka F1. Mám pred sebou ešte veľa, veľa rokov, uvidíme čo prinesie budúcnosť.“

Bottas nedávno naznačil, že vďaka pôsobeniu v Hinwile opäť nadobudol stratenú motiváciu. Toto tvrdenie zopakoval aj v utorok v Zürichu po predstavení nového monopostu Alfy Romeo C43.

„Ak sa na všetko pozriem celkovo z hľadiska kvality života a osobného šťastia, povedal by som, že sa pri niektorých veciach menej stresujem a celkovo tu cítim menší tlak.“

„Určite tu panuje iná atmosféra. Samozrejme, bolo pekné bojovať o víťazstvá v pretekoch [v Mercedese, pozn. red.], ale na tom teraz s týmto tímom pracujeme, takže som tu veľmi šťastný,“ doplnil Bottas.

Súvisiace články