logo F1online.sk

V mokrom treťom tréningu bol najrýchlejší Charles Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 10. 2022

Singapurské počasie skrátilo tretí voľný tréning na polovicu. Riaditeľstvo pretekov spustilo časomieru o 12:00 nášho času, ale boxovú uličku otvorilo až o 12:30. Jazdilo sa tak iba polhodinu. V týchto podmienkach sa ukázali byť najlepšie monoposty Ferrari, keď Charles Leclerc obsadil prvé a Carlos Sainz tretie miesto.

Po prudkých dažďoch sa večer počasie v Singapure umúdrilo. Pršať prestalo niekedy tesne po začiatku tretieho tréningu. Piloti začali na trať vychádzať na pneumatikách do prudkého dažďa, avšak rýchlo sa ukázalo, že podmienky sú už dostatočne dobré na pneumatiky do prechodných podmienok.

Trať postupne osychala a na čele sa nám usadili tí, od ktorých sme to aj čakali, teda Max Verstappen a piloti Ferrari. Zvlášť Charles Leclerc na mokrej trati rýchlo nabral sebadôveru a jeho náskok na pilota Red Bullu rástol. Jeho čas 1:57.782s bol o pol sekundy rýchlejší ako ten Maxa Verstappena a celú sekundu lepší, než aký zajazdil Carlos Sainz.

Na štvrtom mieste skončil Fernando Alonso, ktorý by sa v takýchto podmienkach mohol cítiť ako ryba vo vode, zvlášť, keď niektorí považujú Alpine za čierneho koňa víkendu. Španiel prekonal aj piateho Sergia Péreza na druhom Red Bulle. Šiesty skončil Lance Stroll, ktorý by na vode mohol byť tiež dobrý.

Horšie to už vyzeralo pre Mercedes. George Russell a Lewis Hamilton sa aj podľa slov komentátorov Sky Sports v týchto podmienkach nesmierne trápili, čo nie je dobré znamenie pri pohľade na predpoveď počasia. Pred kvalifikáciou by sa totiž mohol opäť spustiť dážď.

FOM