logo F1online.skF1online.sk

Hamilton vysvetlil svoje výčitky tímu ohľadom pneumatík

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 10. 2022

Pre Lewisa Hamiltona bola Veľká cena Singapuru podujatím plným sklamaní. V jej priebehu však stihol v podstate všetko: výčitky, ospravedlňovanie, nehodu a jazdeckú chybu. Sedemnásobný šampión nebude na nočné preteky, ktoré sa nevyvíjali dobre už od začiatku, spomínať v najlepšom.

Po štarte prišiel Hamilton o tretie miesto. Miesto toho, aby sa posunul na druhé a začal svoj boj o víťazstvo, spadol na štvrté a otvoril stavidlá vlastnej frustrácie. „Ja som vám to o tých pneumatikách hovoril. Nabudúce ma musíte počúvnuť. Nemám žiadny grip,“ odkázal v úvodných kolách tímu do vysielačky.

Lewis bol v tom čase za Carlosom Sainzom na štvrtom mieste a táto dvojica sa veľmi výrazne prepadala za lídrov. Mercedes do Singapuru prišiel s nádejou na víťazstvo, ale tá sa začala už v prvých kolách rozplývať slabým tempom monopostu W13 v týchto podmienkach. Hamilton z toho vinil gumy. Od tímu však pred pretekmi nežiadal „full wets“ ani suché pneumatiky.

„Chcel som štartovať s použitou sadou intermediálok a potom prezuť na softy,“ vysvetlil Hamilton po pretekoch. „V nájazde na rošt som odjazdil pár kôl s použitými gumami a bolo to lepšie. Potom sme však na štart obuli čerstvé a tie boli skrátka príšerné – trvalo niekoľko kôl kým sa do nich dostala teplota.“

„Z nejakého dôvodu sme nedokázali naše gumy zahriať tak rýchlo ako ostatní, či už to boli suché alebo mokré pneumatiky. Naozaj nerozumieme, prečo tomu tak bolo.“

„Pokiaľ ide o teploty, tak niečo za tým bude, pretože pri našich pretekových simuláciách na suchu mali naše pneumatiky dobrú výdrž,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia