logo F1online.sk

Nulové potešenie, zhodnotil VC Singapuru Verstappen

Sebastian Vettel pred Maxom Verstappenom
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 10. 2022

Nie je každý deň nedeľa. Max Verstappen v tejto sezóne vyhral viac ako dosť pretekov a Veľká cena Singapuru bola pravým opakom toho, na čo bol holandský pretekár v tomto roku zvyknutý. Niet preto divu, že ho neprestajné zízanie na zadné krídla súperov príliš nebavilo.

Taký Lewis Hamilton strávil v Imole celé preteky pozeraním na výfuk Pierra Gaslyho. Po nevydarenej kvalifikácii čakalo v Singapure niečo podobné aj na Maxa Verstappena. On mal aspoň to šťastie, že sa pohľad na zadné krídla v priebehu pretekov menil. Boli tu Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lewis Hamilton a ďalší. Asi sa nemôžeme čudovať, že ho to príliš nebavilo.

„Nulové potešenie. Niečo také ma nebaví. Chcem vyhrávať alebo aspoň bojovať vpredu,“ povedal Verstappen po pretekoch.

„Byť neustále zaseknutý za niekým, problém na štarte, potom veľké prebrzdenie a prepad opäť dozadu, to je všetko len a len frustrácia,“ dodal.

Frustrácia v piatok, frustrácia v sobotu, frustrácia v nedeľu. Pre Maxa to bol skrátka víkend hodný zabudnutia a jeho bolesť nezmierni ani fakt, že titul síce ešte nie je istý, ale už mu môže len ťažko uniknúť. „To nie je problém. Myslím, že sme stále v čele o 104 bodov, ale je to veľmi frustrujúci víkend. Mohol by som povedať, že na tom nezáleží, veď máme pred sebou päť pretekov a komfortne vedieme.“

„Ja však chcem mať zakaždým dobrý víkend a tento bol skutočne príšerný. Začal už v sobotu veľkým prúserom v kvalifikácii. V pretekoch sa to začalo kaziť už na štarte, keď naskočil anti-stall a nemám poňatia ako a prečo, skrátka som dodržal normálny postup. Stratil som tak viac miest,“ spomína Verstappen.

„Keď som sa konečne dostal do dobrej pozície, pokúsil som sa predbehnúť Landa. Po dupnutí na brzdu však auto poskočilo, predné kolesá sa vzniesli a masívne som prebrzdil. Trápil som sa tam s tým aj v ideálnej jazdeckej stope. Možno bol tlak v pneumatikách príliš nízky, ale dupol som na brzdy a mimo ideálnej stopy to bolo o trochu hrboľatejšie. Preto som prebrzdil.“

„Nedopadlo to tak, ako sme chceli, ale po takej sobote nemôžete čakať zázraky,“ povedal Max.