logo F1online.sk

Schumacher: Georgea chápem, ale všetci máme svoje vlastné preteky

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 10. 2022

Vypadnutia a chyby favoritov dali na Veľkej cene Singapuru tímom zo stredu poľa príležitosť zabodovať. V prípade hladkých a bezchybných pretekov boli šance na dobré body pomerne vysoké. „Privoňal“ k nim aj pilot Haasu Mick Schumacher, ale jeho nedeľu zruinoval kontakt s Georgeom Russellom po poslednom reštarte.

Pilot Mercedesu sa na nemeckého mladíka v prvej zákrute poriadne natlačil, nasledoval kontakt, po ktorom museli obaja zamieriť k mechanikom. V tom čase bojovali o desiate miesto, ale je otázne, či by to na body stačilo, keďže pred nimi sa vtedy nachádzal Pierre Gasly, ktorý nakoniec skončil desiaty a ktorého by asi Schumacherov Haas nedokázal predbehnúť.

Napriek všetkému si však nemecký mladík myslí, že tempo jeho monopostu nebolo zlé.

„Bohužiaľ, dnes mi to nevyšlo,“ začal svoje hodnotenie nedeľnej veľkej ceny Mick Schumacher. „Kolízia s Georgeom bola udalosťou, ktorá zabila naše preteky, keďže som v jej dôsledku dostal defekt.“

„Napriek tomu si však môžeme povedať, že sme ich aspoň dokončili, čo sa mnohým nepodarilo. Mali sme tempo na body, ale dnešok bol skrátka smola. Do Suzuky však môžeme ísť s dobrým pocitom,“ dodal nemecký pretekár.

Ten zviedol s Georgeom Russellom hneď dva súboje. V prvom prípade došlo ku kontaktu, ktorý oboch pilotov fakticky vyradil z boja o body, keďže museli s defektami zamieriť do boxov. V tom druhom sa jednalo viac-menej už iba o symbolickú zmenu pozície od Georgea Russella, ktorý Schumacherovu obranu okomentoval slovami, že Mick sa bráni „akoby jazdil preteky svojho života“.

„Bol rýchlejší, takže si myslím, že to bola len otázka času. V tom prvom prípade to bolo trochu riskantné. Chápem ho, pretože sa chcel posunúť dopredu, ale na druhej strane sme tu všetci preto, aby sme bojovali o body a o pozície. Každý máme svoje vlastné preteky,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články