logo F1online.sk

Najrýchlejší čas druhého voľného tréningu patrí Carlosovi Sainzovi

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2022

Ferrari začalo svoj domáci víkend dobre. Po tom, čo červeno-žlté monoposty obsadili prvé a druhé miesto v prvom voľnom tréningu, v  druhom obsadil Carlos Sainz prvé a Charles Leclerc tretie miesto. Rozdeliť ich dokázal druhý Max Verstappen.

Všetko je pred zvyškom víkendu otvorené. Do hry nám vstupujú penalizácie za výmenu pohonných jednotiek, ale Ferrari sa zatiaľ javí byť na domácej trati v dobrej forme. Na druhej strane, hrozba technickej poruchy je stále prítomná.

Mick Schumacher totiž odjazdil len prvú polovicu druhého voľného tréningu, keď sa jeho Haas zastavil, pravdepodobne, v dôsledku ďalšej poruchy pohonnej jednotky. Nemecký mladík to vo zvyšku víkendu nebude mať jednoduché, pretože v prvom tréningu jazdil v jeho monoposte Antonio Giovinazzi, ten druhý preňho skončil už v polovici.

Odstavený Haas spôsobil asi päťminútovú fázu červených vlajok. Po jej skončení vyšli jazdci na trať ešte raz kvôli kvalifikačným simuláciám. Tieto posledné pokusy určili konečné poradie po druhom tréningu. Najrýchlejší čas napokon zajazdil Carlos Sainz, ktorý prekonal druhého Maxa Verstappena a tretieho Charlesa Leclerca.

Na štvrtom mieste sa nenachádza Sergio Pérez alebo jeden z pilotov Mercedesu, ale prekvapivo Lando Norris. Toto nemal byť pre McLaren najlepší okruh, čo potvrdil aj šéf tímu Andreas Seidl, ale britský mladík týmto na seba a svoj tím určite upozornil. Na piatom mieste nájdeme Georgea Russella, ktorý sa spolu s Lewisom Hamiltonom (skončil siedmy) dosť sťažoval na svoj monopost. Šieste miesto obsadil Sergio Pérez.

FOM