logo F1online.sk

Mercedes chce vyzvať Ferrari v boji o druhé miesto Pohára konštruktérov

Charles Leclerc a George Russell
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2022

Súboj o titul je v oboch šampionátoch viac-menej rozhodnutý. Stále nám však zostáva niekoľko zaujímavých minisúbojov, napríklad o štvrté miesto Pohára konštruktérov medzi Alpinom a McLarenom či o druhé medzi Mercedesom a Ferrari.

Scuderii sa v Taliansku vďaka druhému a štvrtému miestu podarilo Mercedesu trochu odskočiť, ale Monza nebola okruhom, na ktorom by mala partička okolo Tota Wolffa zvlášť veľké ambície. Lewis Hamilton a George Russell mali za úlohu v prvom rade limitovať škody, čo sa im aj podarilo.

„Môžete vidieť, že toto nie je trať, ktorá by nám vyhovovala,“ povedal reportérom Sky Sports po skončení VC Talianska Toto Wolff. „Na tomto okruhu sme mali celkom určite tretí najrýchlejší monopost, takže tretie a piate miesto je zrejme tým najlepším výsledkom, ktorý sme mohli dosiahnuť.“

„Zo začiatku pretekov sa zdalo, že Lewis sa trochu zasekol, ale akonáhle sa pneumatiky dali trochu dokopy, tak bol veľmi rýchly. Bolo príjemné sledovať jeho progres,“ dodal Wolff.

V závere sezóny ešte bude zaujímavé sledovať počínanie Mercedesu a Ferrari. Tieto dva tímy totiž delí v Pohári konštruktérov 35 bodov, takže v závere sezóny ešte môžeme vidieť veľmi zaujímavý súboj.

„Myslím si, že v boji o druhé miesto máme o čo hrať,“ prehlásil Wolff. „Musíme skrátka každý víkend podať čo najlepší výkon a uvidíme, či sa nám tam podarí dostať.“

Na otázku, či konečné druhé miesto „zmierni bolesť“ po náročnej sezóne, šéf Mercedesu odpovedal: „Možno trochu, ale viac bolesti nám spôsobuje, keď finišujeme preteky s tridsaťsekundovou stratou na lídra. Ten rozostup potrebujeme dohnať,“ povedal Wolff.

Súvisiace články