logo F1online.sk

Wolff o Cunodovom odstúpení: Stať sa to v boji o titul, dôkladne by som sa na to pozrel

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 9. 2022

Milovníci konšpiračných teórií si na Veľkej cene Holandska prišli na svoje. Odstúpenie Júkiho Cunodu z holandských pretekov dotlačili niektorí až tak ďaleko, že prinútili AlphaTauri reagovať tlačovým stanoviskom, v ktorom verejne odsúdili útoky na hlavnú strategičku tímu Red Bull Hannah Schmitzovú.

Po aférach ako Rascassegate alebo Crashgate sa niektorí fanúšikovia s bujnou fantáziou rozhodli konšpirovať o tom, čo sa dialo pri odstúpení Júkiho Cunodu z Veľkej ceny Holandska a či náhodou „sesterský“ tím AlphaTauri neurobil „službičku“ svojmu veľkému bratovi.

Situácii príliš nepomohol ani šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý podobnú teóriu úplne neodmietol. „Neviem, v súčasnosti sa pozerám na náš tím a na našu vlastnú výkonnosť,“ odpovedal Rakúšan na otázku, či sa mu Cunodovo odstúpenie nezdá podozrivé.

„Ak by sme však bojovali o titul, pozrel by som sa na to dôkladnejšie,“ dodal.

Ľudí už o čosi menej zaujímalo, že Júki absolvoval celé kolo s rozopnutými pásmi. Konšpiračná teória o úmyselnom vyvolaní fázy VSC bola zjavne zaujímavejšia. „Teraz podľa mňa treba kvôli bezpečnosti všetkých prešetriť, že pilot zastavil, odopol si pásy, odjazdil celé kolo, vrátil sa do boxov, kde problém nevyriešili, tak mu opäť zapli pásy a poslali ho na trať, tam zastavil znovu,“ hovorí Wolff.

„Chcem tým povedať, že to mohlo zmeniť preteky, ktoré by sme možno vyhrali, ale v tomto športe je ‚možno‘ aj tak irelevantné. Nemyslím na to, skrátka sa to stalo,“ dodal.

Súvisiace články