logo F1online.sk

V záverečnom tréningu bol najrýchlejší Leclerc, v najlepšej trojke tri rôzne tímy

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2022

To bola upútavka, ako sa patrí. Tretí tréning na Veľkú cenu Holandska nám napovedal jediné: v kvalifikácii to bude dosť vyrovnané. Red Bull síce v úvodnej fáze dominoval, ale v závere zajazdil najrýchlejší čas Charles Leclerc pred Georgeom Russellom.

Úvodná polhodina sa niesla v znamení spomienok na Veľkú cenu Belgicka. Max Verstappen ukázal, že Red Bull sa zo včerajších problémov otriasol a dlho bol s veľkým náskokom v čele. Ferrari však preskupilo svoje sily, kamery tiež odhalili veľké úpravy na monoposte Charlesa Leclerca, ktorý sa následne vydal na trať a zajazdil najrýchlejší čas víkendu.

V druhej polovici tretieho tréningu vyšli všetci piloti troch top tímov na trať približne v rovnakom čase a na čerstvých mäkkých pneumatikách. Získali sme tak pomerne dobrú predstavu o rýchlosti jednotlivých stajní.

V čele sa udržal Leclerc, tesne za ním skončil George Russell a tretí Max Verstappen. Ten v závere skúsil dva rýchle pokusy, ale aj vinou viacerých zaváhaní na dvoch najlepších nestačil. V rovnakom poradí, a síce Ferrari – Mercedes – Red Bull, sa nám usporiadala aj druhá trojka, štvrtý skončil Sainz, piaty Hamilton a šiesty Pérez.

Pekne vyrovnané je to aj v strede poľa. Zaujímavé určite je aj to, že v najlepšej desiatke nájdeme až sedem tímov. Siedmy skončil Alonso na Alpine, ôsmy Vettel na Aston Martine, deviaty Mick Schumacher na Haase a desiaty Lando Norris na McLarene.

FOM

Súvisiace články