logo F1online.sk

Villeneuve kritizuje Hamiltona za jeho vysielačky: Nebolo to hodné šampióna

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 9. 2022

Stalo sa to vo vypätom okamihu pretekov. Počujeme toto ospravedlnenie až príliš často? Keď Fernando Alonso po kolízii s Lewisom Hamiltonom na Veľkej cene Belgicka svojmu súperovi do vysielačky poriadne vynadal, britský šampión odkázal, že aj keď berie zodpovednosť za nehodu na seba, po týchto slovách sa s Alonsom o kolízii baviť nebude. V Holandsku sa karta obrátila a svoje slová musel vysvetľovať Hamilton, ktorý za to nedostal veľkú pochvalu od majstra sveta z roku 1997 Jacquesa Villeneuva.

Každý má na výbuch emócií vo vysielačkách vlastný názor. Je pravda, že Lewis Hamilton získal za tie roky status jedného z najpokojnejších pilotov vôbec. V rokoch 2021 a 2022 sa však „pípanie“ z jeho kokpitu ozýva stále častejšie. Naposledy sa tak stalo počas Veľkej ceny Holandska, kedy svojmu tímu vulgárne vynadal za strategické rozhodnutia.

Podľa bývalého pilota Jacquesa Villeneuva to nebolo hodné sedemnásobného šampióna.

„Výbuch Lewisa Hamiltona ma prekvapil, najmä spôsob, akým to urobil,“ napísal Villeneuve vo svojom stĺpčeku na stránkach portálu Formule1.nl. „Bol agresívny, takmer by sa dalo povedať, že až urážlivý. Je dobré, že sa ospravedlnil, ale toto nebolo hodné šampióna.“

„Po tom všetkom, čo spolu s tímom zažili, by ste s nimi nemali tak hovoriť. V Mercedese vidím postupný posun a George Russell sa rýchlo rozvíja do pozície lídra tímu. On sa rozhodol prezuť na mäkké pneumatiky – so všetkými tými titulmi a skúsenosťami mohol Hamilton urobiť to isté. Tím sa rozhodol ísť za víťazstvom, no ukázalo sa, že to nebolo správne rozhodnutie.“

„Počas tých rokov mali takú výkonnostnú výhodu, že neboli nútení prijímať príliš zložité strategické rozhodnutia. Aj tak vyhrali. Teraz keď sú pomalší, je pre nich náročnejšie urobiť to správne rozhodnutie,“ hovorí Villeneuve.

„Hamilton potom beztak pokazil reštart, čím nakoniec prišiel o pódiové umiestnenie,“ dodal Kanaďan.

Súvisiace články