logo F1online.sk

Hamilton stratil 1,3 sekundy: Vieme, čím to je, snáď sa nám to o rok podarí zmeniť

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 9. 2022

Po náročnom víkende v Spa a vynikajúcom víkende v Zandvoorte, čakal Mercedes ďalší ťažký víkend v Monze. Ich monopost W13 tu na dlhých rovinkách nemal zahviezdiť a v kvalifikácii sa to aj potvrdilo.

Mercedes stratil v kvalifikácii na najrýchlejšieho Charlesa Leclerca 1,3-sekundy. Nie je to síce také zlé ako v Belgicku, ale takáto strata je naozaj priepastná. Sedemnásobného šampióna Lewisa Hamiltona však neprekvapila.

„V Spa to nebolo 1,8-sekundy, ale 1,7, tá desatina znamená nejaký rozdiel,“ povedal so smiechom Hamilton pre F1 TV. „Vieme, čím to je, ale skrátka s tým nemôžeme nič urobiť v priebehu tejto sezóny. Vieme však, kde je problém a pracujeme na tom, aby sme ho v budúcom roku odstránili.“

„Ak je niekto ustarostený a pýta sa, či to v budúcom roku dokážeme zmeniť, tak máme naozaj úžasnú aerodynamickú skupinu. Každý z nás je ochotný zdvihnúť ruku a povedať, že sme v tomto roku neodviedli skvelú prácu a akceptujeme to spoločne ako tím. Nie je to jeden človek alebo jedna skupina, ktorá za to môže,“ povedal Hamilton.

„Je to však frustrujúca sezóna. V minulých pretekoch bolo auto ako prilepené a potom prídete sem a… vlastne, pocit v aute nie je zlý, no sme na míle ďaleko. Po mentálnej stránke je to ťažké prijať,“ dodal sedemnásobný šampión.

Ten bude ešte k tomu všetkému štartovať z posledného radu. Keď uvážime, že jeho monopost nie je na rovinke zvlášť rýchly, je možné, že Lewisa čaká náročná nedeľa. „Musíte vidieť pohár ako poloplný. Nemám potuchy, čo môžeme zajtra dosiahnuť. Prinajhoršom budeme zaseknutí na osemnástom mieste a nasledovať ostatných počas celých pretekov. Prinajlepšom sa dostaneme do najlepšej desiatky a získame body, čo bude aj náš cieľ,“ povedal Hamilton.