logo F1online.sk

Steiner je frustrovaný z problémov v boxoch: Sedem rokov sa niečo také nestalo

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 9. 2022

Mick Schumacher odjazdil v Holandsku jednu zo svojich najlepších kvalifikácií vôbec. Štart z ôsmeho miesta na okruhu, kde predbiehanie nie je jednoduché, dávalo americkému tímu nemalú šancu zabodovať, hoci za ním sa nachádzalo niekoľko rýchlejších monopostov. Haasu však napokon preteky neprehrala ich rýchlosť, ale zastávky v boxoch, čo šéfa stajne Günthera Steinera dosť rozladilo.

Bola to smola alebo chyba? Tak trochu oboje. Pravdou je, že mechanikom Haasu v Holandsku viac pitstopov nevyšlo ako vyšlo. Okrem dvoch pomalých zastávok Micka Schumachera mal problémy v boxoch aj Kevin Magnussen. Charakter ťažkostí je pomerne záhadný.

„Keď bolo auto zdvihnuté, zasekol sa predný zdvihák. Niečo také sa sedem rokov nestalo a muselo sa to stať práve v priebehu pretekov,“ povedal frustrovane šéf Haasu Günther Steiner.

„Neviem, prečo sa to stalo. Nikdy predtým som o niečom takom nepočul, auto skrátka nešlo spustiť dolu. Mickova druhá zastávka bola skrátka pomalá, nič viac. Pri druhej Kevinovej zastávke tiež došlo k zlyhaniu uťahovacej pištole, ktorá sa rozbila. V boxoch to teda bola jedna katastrofa.“

„Za jeden víkend stihneme okolo päťdesiat až sto tréningových zastávok a zdvihák sa zasekne práve počas pretekov. Je to nešťastné, ale budeme pokračovať v našej snahe, nech sa deje čokoľvek,“ dodal temperamentný Tirolčan.

Neúspech je o to frustrujúcejší, že k chybe došlo v čase, keď Mick Schumacher bojoval o bodované umiestnenia. Zmarená prvá zastávka ho však v podstate vyradila z boja a nemecký mladík spadol mimo bodovanú desiatku. Napokon skončil trinásty a jeho tímový kolega Kevin Magnussen pätnásty.

„Som naštvaný, že sa niečo také stalo. Podobné to bolo s Kevinom, ktorý jazdil na pätnástom mieste a potom vyletel z trate. Chápete, všetko sa rýchlo posralo,“ povedal nazlostený Steiner.

„Je to sklamanie, hoci Mick odviedol dobrú prácu, ale keď spadnete takto ďaleko dozadu, je ťažké sa z toho dostať,“ dodal šéf Haasu.