logo F1online.sk

Leclerca a Sainza delí na čele druhého tréningu 0,004 sekundy

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2022

Prvý tréning bol v réžii Mercedesov, popoludní sa na čelo dostali autá Ferrari. Taliansky tím v druhom tréningu ukázal o niečo viac zo svojej rýchlosti, no rozhodne nedominoval. Na čele to bolo neuveriteľne tesné.

Charles Leclerc zajazdil kolo 1:12,345 a Carlosa Sainza prekonal o 0,004 sekundy. Tretí Lewis Hamilton nebol vôbec ďaleko, keď zaostal o 72 tisícin, štvrtý Lando Norris sa len tesne nevošiel pod hranicu jednej desatinky.

V prvej štvorke tak máme Ferrari, Mercedes a McLaren, čo sľubuje veľmi zaujímavú kvalifikáciu. Môžeme tiež očakávať, že sa k nim pridá minimálne Max Verstappen, no zatiaľ mu chýbala rýchlosť. Po technických problémoch v prvom tréningu zaknihoval len ôsme miesto so stratou siedmich desatín. Sergio Pérez už tradične skončil za ním.

George Russell obsadil piate miesto. Za Britom evidujeme Lancea Strolla na Aston Martine, ktorý sa v druhom tréningu konečne pustil do riadnej kvalifikačnej simulácie na mäkkej zmesi. Žeby sa britskej stajni konečne podarilo získať slušný kvalifikačný výsledok?

V prvej desiatke máme ešte oba Alpiny. Fernando Alonso a Esteban Ocon sú už tréningovými stálicami v prvej polovici štartového poľa. Samotná desiata priečka patrí Danielovi Ricciardovi.

Druhý tréning sa začal s pätnásťminútovým oneskorením, ktoré spôsobili dve červené vlajky v kvalifikácii Formuly 2. Ďalšiu sme videli len pár minút pred koncom druhého tréningu, keď Júki Cunoda zahrabal svoj monopost v štrku za desiatou zákrutou.

Problémy mal aj Pierre Gasly, ktorý strávil prvých pár minút v garáži. Na aute Daniela Ricciarda sa zas objavil únik kvapaliny pod ľavou bočnicou. Môžeme z toho podozrievať chladiaci systém.

V druhom tréningu robila tímom problémy premávka. Desať minút po štarte jázd sa totiž pokazil pozičný systém GPS a tímy varovali svojich pilotov, že im nevedia poskytnúť spoľahlivé informácie o tom, kde sa nachádzajú ich súperi v ostrých kolách.

Sumár časov z druhého tréningu spolu s prehľadom najlepších dosiahnutých časov v jednotlivých sektoroch:

Súvisiace články