logo F1online.skF1online.sk

Odhalil Gasly vo videu, čo nemal? Nehovoril som o F1, vysvetľuje

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 9. 2022

Keď tím Formuly 1 zverejní na sociálnych sieťach video, môžete si byť istí, že fanúšikovia si posvietia aj na najmenšie detaily v ňom. Pri zostrihu VC Belgicka z dielne Ferrari však nemali takú náročnú úlohu; stačilo zvýšiť hlasitosť, aby ste zistili, že Pierre Gasly na ňom hovorí o finalizácii kontraktu. Žeby sa už v zákulisí piekla jeho dohoda s Alpinom? Nie, nie, krúti hlavou mladý Francúz.

Na verdikt Ratifikačného výboru F1 ešte stále čakáme, no v padoku sa už celý týždeň hovorí o tom, že Alpine má taký veľký záujem o služby Pierrea Gaslyho, že je ho ochotný dokonca vykúpiť z jeho súčasnej zmluvy. Zdá sa teda, že francúzsky tím v prípade víťazstva nebude Piastriho nútiť, aby o rok jazdil v jeho monoposte, namiesto toho sa bude dožadovať kompenzácie za porušenie kontraktu a do kokpitu posadí Gaslyho.

Ďalšiu indíciu sme dostali v priebehu týždňa, keď Ferrari na sociálnych sieťach zverejnilo video, v ktorom Pierre Gasly, Charles Leclerc a George Russell prichádzajú na prehliadku jazdcov v Spa-Francorchamps. Pierre Gasly, zahĺbený do rozhovoru, spomenie: “Stále pracujem na posledných detailoch toho kontraktu.”

O akom kontrakte sa bavíme? Kontrakt s AlphaTauri už predsa podpísal. Vari už nie sme ďaleko od toho, aby si podal ruky s Alpinom? Doteraz sme mohli len špekulovať, preto sa na štvrtkovej tlačovke rozoberala aj táto otázka.

Pierre Gasly poprel, že by sa rozhovor týkal potenciálnych rokovaní s Alpinom. “Keby ste len mali poňatia, o čom sme sa rozprávali, asi by ste sa rozosmiali. Môžem vám garantovať, že sa to vôbec netýkalo Formuly 1.”

Podľa Gaslyho sa rozhovor týkal “manželstva alebo svadby”, takže “asi prídete na to, že nešlo o motoršport”. Vo videu skutočne počuť, ako George Russell vyslovil slovo “married”, teda v preklade ženatý, vydatá. Francúz o videu vedel už dlhšie, pretože mu ho poslali jeho kamaráti. “Smiali sme sa na ňom. Celkom nás pobavilo, ako sa niečo môže vzdialiť od pôvodnej témy. Je to zábavné.”

“Ako som povedal minulý týždeň, momentálne mám na budúci rok zmluvu s AlphaTauri. Všetci vedia o tom, aká je moja kontraktuálna situácia. Nič sa nezmenilo,” dáva veci na pravú mieru. Na otázku, či s ním Red Bull hovoril o zákulisných rokovaniach, nechcel odpovedať priamo. “Momentálne nechcem nič komentovať.”

“Teraz som v AlphaTauri a kým budem jazdiť za tento tím, budem mu odovzdávať maximum. Vo Formule 1 mi ponúkli môj prvý kokpit, dali mi moje prvé víťazstvo. Momentálne nechcem nič viac komentovať. Kým budem jazdiť za tento tím, dostane odo mňa 110 percent,” ubezpečil.

Pierre Gasly sa stal v posledných dňoch stredobodom pozornosti, no to vraj na jeho výkony nemá vôbec žiaden vplyv. Francúz sa už v minulosti naučil, ako oddeľovať mediálny humbug od toho, čo sa deje v kokpite.

“Toto nie je nič v porovnaní s tým, čomu som musel čeliť v skoršej fáze mojej kariéry,” spomína azda na jeho problémy v Red Bulle. “Neustále ste spomínaní v mediách, buď v dobrom duchu, alebo v zlom. Niektoré články sú úplne vymyslené na základe nejakých žartovných rozhovorov. Na TikToku ste potom medzi populárnymi videami úplne bezdôvodne. Je to OK. Aj to patrí k práci jazdca Formuly 1.”

Súvisiace články

Diskusia