logo F1online.sk

Gasly sa odmietol vyjadriť k možnému odchodu, di Resta v tom však má jasno

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2022

Po Danielovi Ricciardovi a Mickovi Schumacherovi je Pierre Gasly v poradí tretím vážnym kandidátom na sedačku v tíme Alpine. Napriek platnej zmluve a zlému vzťahu s Estebanom Oconom je podľa Autosportu pilot AlphaTauri veľmi horúcim adeptom na prestup, čo však samotný Francúz nechcel komentovať.

Tieto informácie sa vyrojili krátko pred štartom belgickej kvalifikácie a z mnohých uhlov pohľadu nedávajú príliš veľký zmysel. Na druhej strane je viac ako zrejmé, že Red Bull už s Gaslym nepočíta a aj keď je lídrom stajne z Faenzy, účelom tohto zoskupenia je predovšetkým vychovávať pilotov pre hlavný tím.

„V padoku je všeobecne známe, že Christian Horner už nepočíta s návratom 26-ročného jazdca do seniorského tímu,“ napísal reportér Adam Cooper z portálu Autosport.

Je možné, že Gasly len zaberá miesto niekomu, kto by sa raz mohol dostať do Red Bullu a pri správnej ponuke by ho Helmut Marko mohol pustiť. Proti jeho prestupu do Alpinu však naďalej hovorí viacero argumentov a vzťah s Oconom je tým najdôležitejším. Nezabudnime pritom na Estebanovu roztržku so Sergiom Pérezom vo Force Indii ani jeho tohtoročné boje s Fernandom Alonsom.

Viac svetla do tohto prípadu nevniesol ani sám Gasly, ktorý bol s týmito správami konfrontovaný po belgickej kvalifikácii. „V tejto chvíli sa nechcem príliš vyjadrovať, pretože som ešte nič nevidel,“ prehlásil Gasly pre televíziu Sky.

„Práve som dokončil kvalifikáciu a asi najdôležitejšie teraz je, podávať čo najlepšie výkony s autom, ktoré mám. Potom sa uvidí, čo bude ďalej,“ dodal Gasly.

Dvakrát núkať sa však nenechal pilot a komentátor britskej Sky Sports Paul di Resta, ktorý má vo veci Gaslyho odchodu z AlphaTauri a jeho prestupu do Alpinu jasno.

„Videli ste tú iskru v jeho očiach, keď o tom hovoril? Dáva to zmysel. Je to Francúz a mohol by ísť pretekať za francúzskeho výrobcu automobilov. V systéme Red Bullu sa už nikam neposunie, myslím, že to dali veľmi jasne najavo, takže je to len o nájdení nejakého finančného vyrovnania, aby za neho dostali niečo späť a nechali ho pokračovať v kariére. Pre mňa je to správna voľba v správnom čase,“ prehlásil di Resta.

Súvisiace články