logo F1online.skF1online.sk

Gasly sa raduje, že konečne bude o svojej budúcnosti rozhodovať sám

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 8. 2022

Pierreovi Gaslymu ako členovi jazdeckej akadémie červených býkov až doteraz linajkoval kariéru Helmut Marko. V budúcej sezóne sa však všetky opcie na jeho služby končia, čo značí, že prvýkrát bude mať čo povedať do svojej budúcnosti. Francúza to teší, hoci si uvedomuje, že dovtedy pretečie ešte veľa vody. Netreba preto predbiehať.

Po pomerne krátkom stinte v Red Bulle sa Pierre Gasly musel vrátiť späť do AlphaTauri. V nej sa mu opäť začalo dariť. Získal stratenú sebadôveru a vypracoval sa do pozície tímového lídra, čo rozhodne ocenia potenciálni záujemcovia o jeho služby. Gasly sa o nich bude veľmi zaujímať, pretože do Red Bullu sa skôr ako v roku 2025 nedostane. Sergio Pérez totiž predĺžil svoj kontrakt o dva roky.

Cesta Pierrea Gaslyho do Red Bullu je zablokovaná, no rozoberať stav na prestupovom trhu zatiaľ nechce. “Myslím si, že treba byť otvorený. Samozrejme, s Red Bullom musia prebehnúť nejaké rokovania, oni sa ako prví dozvedia o celej situácii,” hovorí pre motorsport.com.

“Avšak, toto bude prvýkrát, čo v priebehu mojej kariéry budem mať možnosť rozhodnúť sa, čo sa stane,” konštatuje spokojný Francúz. “Stále je skoro, je len polovica roka 2022. V správnej chvíli zhodnotíme všetky možnosti do budúcna a vyberieme najlepšiu.”

V uplynulom ročníku sa Pierreovi Gaslymu podarilo doslova rozdrviť svojho mladšieho tímového kolegu. Tento rok je to o niečo vyrovnanejšie, no Gasly má pocit, že stále je jasným tímovým lídrom on. V priebehu posledných mesiacov mu to vraj pomohlo zlepšiť sa, za čo je vedeniu vo Faenze vďačný.

“Áno, áno, som kompletnejší jazdec. V tomto športe sa cítim byť kompletnejší, než keď som doň vstúpil, pretože je to komplexný šport. Nie je to len o jazdení,” uvedomuje si Pierre Gasly. “Je to aj o nasmerovaní tímu tam, kam chcete ísť. Ľudí treba motivovať, aby spoločne pracovali s rovnakým cieľom, pretože to je náročné. Po pár pretekoch vidíte, akí sú ľudia z toho cestovania a zo všetkej práce mentálne vyšťavení.”

“Keď ste lídrom, nemáte za úlohu len jazdiť a byť rýchli. Treba viesť tím, prinášať doň novú energiu, nastaviť si správnu mentalitu a pracovnú morálku, a to nie len pre seba, ale pre všetkých, aby ste z auta dostali maximum. O to sa teraz snažím.”

“V konečnom dôsledku chcem byť tam, kde budem mať najlepšiu šancu byť konkurencieschopný. Pre mňa je najdôležitejšie, aby som mal balík, s ktorým môžem ukázať svoje schopnosti a bojovať o čelo, pretože to je moja jediná motivácia. Chcem bojovať o víťazstvá, o pódiá a byť na čele štartového roštu,” odkázal. Kto mu to ponúkne, tomu sa ochotne upíše.

Súvisiace články

Diskusia