logo F1online.skF1online.sk

Cunoda to tento rok berie vážnejšie, tvrdí Gasly

Pierre Gasly a Júki Cunoda
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 8. 2022

Júki Cunoda má za sebou jeden a pol roka vo Formule 1. Keby sme sa jeho počínanie pokúšali nejako zhodnotiť, zrejme by prevažovali skôr negatívne pocity. Pre japonského mladíka a jeho budúcnosť v F1 sú teraz kľúčoví jeho šéfovia, ktorých pokyny sú neúprosné a nepoznajú žiadne „ale“. Progres však nastal, tvrdí to aj jeho tímový kolega Pierre Gasly.

Cunodova nováčikovskásezóna bola plná vzostupov a pádov, alebo inak povedané, chýb, nadávok a občasných zábleskov skvelej rýchlosti. Mottom tohtoročnej sezóny sa pre Júkiho stala konzistentnosť a pracovná morálka. Obe bude pri svojom úsilí o zotrvanie v F1 zúfalo potrebovať.

Jeho tímový kolega Pierre Gasly tvrdí, že Cunoda vo svojej druhej sezóne „dosť pokročil“ a dodal: „Myslím si, že v tomto roku berie Formulu 1 o niečo vážnejšie, čo je ten správny prístup,“ povedal francúzsky pretekár pre Motorsport.com.

„Podľa toho, čo hovorí, som na to mal vplyv aj ja. Vraj som mu ukázal, akú mieru odhodlania a nasadenia si tento šport vyžaduje.“

„Myslím si, že tento rok pracujeme ako tím, kým vlani to bolo trochu rozdelené, pretože Júkimu ešte chýbali skúsenosti. Stále je v tomto športe pomerne nový. V tomto roku však má jasné predstavy a jasnejšiu spätnú väzbu o tom, čo potrebujeme na zrýchlenie. Môžeme tak pracovať spoločne na zlepšení nášho balíka,“ dodal Gasly.

Pre tím samotný je však táto sezóna náročnejšia než minulá. Vlani dokázalo AlphaTauri zahroziť a najmä zásluhou Gaslyho pozbieralo niekoľko veľmi cenných umiestnení. Tohtoročný monopost AT03 však funguje dobre len na niektorých typoch okruhov. Zmeniť to mal veľký balík vylepšení privezený na Veľkú cenu Francúzska. Ten však nateraz žiadny zázračný zvrat nepriniesol.

Po čisto jazdeckej stránke je však vraj všetko v poriadku. Svojich zverencov dokonca pochválil aj ich šéf Franz Tost, hoci Cunoda si musí dávať pozor, aby už nezopakoval svoje „zakopnutie“ zo Silverstone.

Podľa Gaslyho si však s mladším tímovým kolegom vytvoril pekný a priateľský vzťah. „Je veľmi zábavný. Dosť oceňujem, že nemá žiadny filter a dokáže sa zabaviť. Čokoľvek mu preblysne mysľou, to o desatinu sekundy neskôr vypustí z úst. Zamyslí sa nad tým až neskôr a pravdepodobne väčšinu z toho, čo povedal, neskôr aj oľutuje. Práve vďaka tomu je taký zábavný,“ povedal Gasly.

Súvisiace články

Diskusia