logo F1online.sk

V Mercedese som nikdy nebol takto zapojený, pochvaľuje si Bottas

Valtteri Bottas
© DPPI/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2022

Valtteri Bottas zažíva úplne novú kapitolu svojej kariéry. Desaťnásobný víťaz veľkej ceny síce v Alfe Romeo ťažko pridá do zbierky ďalšiu víťaznú trofej, avšak nezdá sa, že by mu to prekážalo. Skrátka si užíva to, čím preňho motoršport vždy bol, obrovská zábava a radosť.

V Mercedese sa vyhrávalo, ale tiež pracovalo naplno. Všetko bolo podriadené jedinému cieľu, ktorý sa nie vždy zhodoval s tým, čo by si Valtteri prial. Teraz je síce súčasťou menšieho a slabšieho tímu, ale s úlohou rešpektovaného lídra, ktorý zo svojej pozície dokáže reálne ovplyvniť dôležité rozhodnutia v tíme.

„Určite cítim väčšiu zodpovednosť, pretože naozaj chcem tento tím posunúť správnym smerom,“ povedal Bottas pre Motorsport.com. „Núti ma to tiež sa vždy dvakrát zamyslieť. ‚Dobre, je toto naozaj smer, ktorým sa chceme vydať alebo nie?‘ Je to naozaj zaujímavé.“

„Napríklad aj čo sa týka budúcoročného auta, keď počujem novinky od tímu, tak je pre mňa nesmierne zaujímavé byť do všetkého zapojený, takisto po technickej stránke. Už si predstavujem, ako sa auto správa na trati,“ dodáva Bottas.

Ten sa musel mentálne prispôsobiť situácii v novom pôsobisku, ktoré je o poznanie odlišné, než na aké bol zvyknutý v Mercedese. „Je to zmena. V Mercedese som nikdy nebol takto zapojený,“ hovorí Bottas.

„Bolo to skôr tak, akoby počítač povedal, že takéto auto bude najrýchlejšie. Väčšinou to fungovalo, ale je príjemné mať zapojený aj ľudský faktor,“ dodal.

Valtteri už skôr v tomto roku povedal, že rok 2022 je preňho možno ten najpríjemnejší, aký vo Formule 1 zažil, k čomu prispelo aj menej tlaku na jeho pleciach.

Súvisiace články