logo F1online.skF1online.sk

Gasly začína byť zúfalý: Sme neskutočne pomalí, asi najpomalší na rošte

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 7. 2022

Ďalší katastrofický víkend pre AlphaTauri. Tento taliansky tím sa už tretí víkend v rade k bodom ani nepriblížil. Drobný záblesk v podobe piateho miesta v Baku stajni pomohol nahnať dôležité body, ale tá potrebuje viac. V Rakúsku preskočil AlphaTauri nevylepšený Haas a v Pohári konštruktérov spadol tím okolo Franza Tosta na ôsme miesto. Pierre Gasly má úplne iné ambície než štrnáste miesto a z jeho strany začína byť cítiť zúfalstvo.

Francúzsky pretekár sa netají svojou túžbou bojovať o víťazstvá, avšak v ostatnom období sa nepriblížil ani len k bodovanej desiatke. Gasly síce na štarte šprintu stál na desiatom mieste, ale po kolízii s Lewisom Hamiltonom v prvej zákrute sa prepadol a jeho monopost skrátka nemal tempo, aby to dohnal.

„Na všetko, čo sa stalo v sobotu a v nedeľu môžeme zabudnúť, pretože sme skrátka neskutočne pomalí,“ povedal frustrovaný Gasly novinárom v Rakúsku. „Momentálne máme asi najpomalšie auto na celom štartovom rošte a je veľká škoda, že bojujeme akurát tak o posledné miesta. Myslím si, že potrebujeme veľký reset a na autá čo najrýchlejšie nasadiť vylepšenia.“

„Tuším, že sme nepriniesli upgrady už nejaký ten čas a začína to byť cítiť. Jasné, že to nie je príliš príjemné a snáď dokážeme priniesť nejaké nové diely čo najrýchlejšie,“ dodal Gasly.

Francúzsky pretekár len ťažko hľadal niečo pozitívne, čo by si mohol z rakúskeho víkendu odniesť. Jeho tím nasadil väčšie vylepšenia na domácom podujatí v Imole, potom to už boli len drobnosti. Na druhej strane taký Haas od začiatku roka nevylepšil svoje auto vôbec a na Red Bull Ringu jazdil ďaleko pred AlphaTauri.

„Možno s výnimkou kvalifikácie bol celý víkend hotová katastrofa,“ prehlásil Gasly. „Nemali sme žiadne tempo. V aute som robil všetko, čo som urobiť mohol, ale za súčasného stavu sa s tým skrátka nedá nič robiť. Myslím si, že zúfalo potrebujeme vylepšenia, inak nie sme schopní dosiahnuť nejaký slušný výsledok.“

Súvisiace články

Diskusia