logo F1online.sk

V druhom tréningu skončila na čele dvojica Ferrari

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala9. 7. 2022

V sobotňajšom druhom tréningu na Veľkú cenu Rakúska zaznamenali najrýchlejšie časy Carlos Sainz a Charles Leclerc. Dvojicu Ferrari delilo len päť stotín sekundy, tretí Max Verstappen stratil 168 tisícin.

Ako to však už pri druhých tréningoch pred šprintami býva, z časov toho nevieme veľa vyčítať. Všetky tímy sa totiž venovali pretekovým simuláciám, a tie sa len veľmi ťažko analyzujú bez informácií o tom, kto mal koľko paliva na palube či s akým motorovým režimom jazdil.

Dnešné jazdy prebehli veľmi pokojne, riaditeľstvo pretekov vo svojom systéme zverejnilo toľko správ, že by ste ich zrátali na prstoch dvoch rúk, a maršali za 60 minút žlté vlajky takmer nevytiahli.

Najsledovanejší bol tak boj mechanikov Mercedesu s monopostom Lewisa Hamiltona, ktorý sa nepodarilo dať dokopy počas šiestich hodín, ktoré mal Mercedes k dispozícii po nehode v kvalifikácii. Sedemnásobný majster sveta totiž dostal na rozdiel od kolegu nové šasi. Okrem toho Mercedesy vymenili prevodovky, podlahy, na Russellovom aute aj zadné krídlo. Keďže vždy menili len komponenty rovnakej špecifikácie a pri prevodovkách neprekročili stanovenú alokáciu, zaobíde sa to bez penalizácie.

Aby sme mali prehľad dosiahnutých časov kompletný, doplňme, že Verstappen, Alonso, Ocon, Pérez, Norris, a z druhej desiatky Albon, Ricciardo, Cunoda a Latifi odjazdili svoje najlepšie časy na stredne tvrdej zmesi, ostatní mali obuté softy.

Image