logo F1online.sk

Máme viac prítlaku, povedal o novom balíku Albon

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 7. 2022

Tím Williams priviezol na domáce podujatie v Silverstone od základov prekopaný monopost. Neboli to len masívne a zvonku viditeľné vylepšenia, ale došlo aj k celkovej zmene konceptu. V Británii to však Williamsu nešlo tak, ako si predstavovali. Skutočnou prvou skúškou nového balíka tak bolo až Rakúsko.

Tam síce Alex Albon, ktorý ako jediný nasadil do boja vylepšený monopost, nebodoval, avšak zopár sľubných zábleskov sa predsa len objavilo. V kvalifikácii skončil na dvanástom mieste (z ktorého sa po zosunutí Sergia Péreza stalo jedenáste), pričom porazil napríklad aj Valtteriho Bottasa. V šprinte sa po penalizácii prepadol na šestnáste miesto, ktoré v nedeľných pretekoch vylepšil na dvanáste.

Síce nezískal ani jeden bod, avšak porazil obe AlphaTauri, oba Aston Martiny a Kuan-jü Čoua na Alfe Romeo. To nie je pre Williams zlý nový začiatok.

„Máme viac prítlaku, to je jasné,“ povedal Albon v Rakúsku. „Je trochu zložitejšie ho na niektorých miestach využiť, najmä na tomto okruhu je to zložité kvôli zmene vetra.“

„Neviem, ako to vnímali ostatní, ale boli to pre mňa veľmi zložité preteky. Cítil som však, že máme prítlak, čo je dôležité. Teraz treba nájsť to správne vyváženie. Máme na to celý zvyšok sezóny a máme tiež v rukách dobrý základ, od ktorého sa môžeme odraziť,“ povedal rodák z Londýna.

Williams však nemá nekonečne veľa času. Momentálne sa nachádza v Pohári konštruktérov na desiatom mieste a strata tohto tímu narástla už pomerne výrazne. Bude navyše trvať nejaký čas, kým inžinieri tento nový balík celkom pochopia.

„V jednom momente sme boli v pretekoch na desiatom mieste, z čoho som mal naozaj radosť. Boli to pre nás prvé poriadne preteky s týmto balíkom. Veľa sa z toho môžeme naučiť, pozrieme sa na dáta a urobíme závery o tom, kde sme silní a kde máme nedostatky,“ hovorí Albon.

„Je jasné, že nám stále čosi chýba, ale stále sa s autom len zoznamujeme. Pozitívom je, že sme sa nijak neprepadávali. Modré vlajky nás trochu vzdialili od Haasov a McLarenov, takže nie sme úplne ďaleko,“ dodal britsko-thajský pretekár.

Súvisiace články