logo F1online.sk

Herbert: Mick konečne ukázal niečo z otcovej rozhnevanosti

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala18. 7. 2022

Mick Schumacher sa ako syn sedemnásobného majstra sveta nikdy nevyhne porovnávaniu s jeho otcom, legendou efjednotky. Až doposiaľ sa však o ňom hovorilo ako o jablku, ktoré padlo relatívne ďaleko od stromu. Môže sa mladík pripodobniť otcovi aj bez toho, aby mohol čerpať z jeho rád? Podľa slov bývalého pretekára F1 Johnnyho Herberta to nie je nereálne. Na posledných podujatiach sa totiž začali na povrch drať skutočné schumacherovské gény.

Preteky v Anglicku ukončili bodové suchoty pilota Haasu. Po zisku ôsmej priečky v Silverstone však nasledoval ešte sympatickejší výkon, keď Mick Schumacher v šprinte dobiedzal do svojho kolegu, v pretekoch ho predbehol a pripísal si dokonca šieste miesto.

Po nehodách z úvodu sezóny je to dôležitý moment, ktorý by mohol predstavovať zlom v Schumacherovej sezóne. “Áno, určite,” prikyvuje Johnny Herbert, expert Sky Sports, ktorý v kráľovnej motoršportu vyhral tri veľké ceny. “Tá tvrdá nehoda v Saudskej Arábii predstavuje niečo, z čoho sa treba poučiť. Takúto skúsenosť si uložíte v hlave.”

“Ale ide tu o to, ako sa v poslednom čase posúva ďalej, ako získal tento výsledok. Je absolútne nevyhnutné, aby bol k sebe úprimný pod Güntherom, ktorý naňho vyvíja tlak a odkazuje mu, že čas sa už naplnil a musí sa s tým vysporiadať. A on to dokázal, dokázal to pod tlakom,” chváli Micka Schumachera bývalý tímový kolega jeho otca.

Ustáť tlak je veľmi dôležité, no Herberta zaujalo ešte niečo iné. Keď sa Mick Schumacher po šprinte ocitol v mixzóne, prekvapivo otvorene začal kritizovať vlastný tím za to, že ho nepustil pred Kevina Magnussena, hoci bol rýchlejší. Aby toho nebolo málo, v závere šprintu mu Magnussen neposkytol ani DRS, a tak skvelá obranná jazda pred Lewisom Hamiltonom bola zbytočná. Schumachera to poriadne napálilo.

Johnny Herbert to sledoval so spokojným výrazom v tvári. “Teraz vidíme, že sa v ňom začína ozývať Michael, jeho otec, a tá jeho rozhnevanosť. To je veľmi dôležitá súčasť pretekára. Keď sa veci nevyvíjajú tak, ako by ste chceli, musíte to dať jasne najavo. Vidieť to je skvelé, pretože teraz sme zbadali skutočného Micka.”

Súvisiace články