logo F1online.sk

Prvý tréning na VC Veľkej Británie znehodnotil dážď

Valtteri Bottas
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2022

Úvodný 60-minútový tréning na Veľkú cenu Veľkej Británie nám toho o rozložení síl veľa nepovedal. Už na jeho začiatku totiž začalo pršať, čo tímy odrádzalo od toho, aby s autami vyrazili na trať. Napokon tak merané časy odjazdila len desiatka pilotov.

Najrýchlejším z nich bol Valtteri Bottas pred domácim hrdinom Lewisom Hamiltonom a pilotmi Ferrari Carlosom Sainzom a Charlesom Leclercom. O aký-taký konkurencieschopný čas sa pokúsila už len hŕstka jazdcov na čele s Mickom Schumacherom.

O to dôležitejší bude dnešný druhý tréning. Viacero tímov si totiž priviezlo balíky noviniek, ktoré pre dážď nemohli otestovať a nastaviť. Navyše platí, že spoznávať nové komponenty netreba len v súvislosti s touto veľkou cenou, ale aj s nasledujúcimi pretekmi v Rakúsku, kde sa pred kvalifikáciou uskutoční jediný tréning.

Dnes najviac zaujala azda len kamera nasmerovaná na pedále Landa Norrisa, debata v garáži Mercedesu, kde celý tím rozoberal kvalitu kávy; Lewis Hamilton vyhlásil, že je nechutná. V závere nás ešte mierne zodvihli zo sedačiek problémy Lancea Strolla, ktorý v zákrute Copse vyšiel na vlhkú časť, roztočil sa a skončil v štrku. Riaditeľstvo pretekov tak ukončilo jazdy predčasne.

Image

Súvisiace články