logo F1online.sk

Albon: Skončil som s pár odreninami a modrinami, ale nič vážne

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2022

Bol to trojitý náraz. Síce to tak nevyzeralo, ale nehoda Alexa Albona zo štartu britskej GP, bola tvrdšia než sa zdalo. Britsko-thajský pretekár taktiež doplatil na reťazovú reakciu pri nehode Kuan-jü Čoua. Obaja mladíci boli po vyslobodení z monopostov poslaní do zdravotníckeho strediska na okruhu. Kým Číňan sa po kontrole vrátil do garáže, Albon smeroval vrtuľníkom do nemocnice na ďalšie kontroly.

Skutočnosť, že Albon smeroval do nemocnice a Čou nie, poukazuje na to, že ani on neodišiel z incidentu bez problémov. Jednalo sa však skôr o preventívne opatrenie a Alexov štart v Rakúsku nie je ohrozený.

Nič to však nemení na tom, že Albon to na štarte schytal hneď trikrát. Najprv ho zozadu „naťukol“ Sebastian Vettel, to poslalo Alexa čelne do betónového múru, od ktorého sa odrazil priamo do cesty svojim súperom, keď ho trafil Esteban Ocon a potom aj Júki Cunoda. Jednalo sa teda o troj až štvornásobný náraz, čo rozhodne nie je nič príjemné.

„S potešením môžem povedať, že po všetkom, čo sa v Silverstone stalo, sa cítim dobre,“ povedal Albon. „Pár dní som oddychoval a využil ten čas na zotavenie. Dnes, teda v stredu, som sa vrátil do továrne na simulátor a pripravoval sa na Rakúsko.“

„Samozrejme, v Silverstone to nešlo podľa plánu. Všetko sa to odohralo strašne rýchlo. Čo sa pri tej nehode vlastne stalo som zistil až spätne z pohľadu na opakované zábery. Je to však jedna z tých vecí, ktoré sa proste stanú, nehody sa v tomto športe stávajú, našťastie, všetci zúčastnení sú v poriadku.“

„Som pozitívne naladený. Je škoda, že sme sa zaplietli do toho incidentu, pretože si myslím, že sme v Silverstone mohli zabodovať,“ dodal Albon.

Prečo však ten letecký transport? Keďže aj Alex sám priznal, že hoci sa cíti „celkom normálne“, tak berie prípravu na Red Bull Ring „ľahšie“ než obvykle. Ako je na tom vlastne po zdravotnej stránke?

„Samozrejme, ten letecký transport do nemocnice môže znieť trochu dramaticky, ale aby som všetkých uistil, jednalo sa len o preventívne kontroly. Naozaj, bola to štandardná procedúra,“ uisťuje fanúšikov rodák z Londýna.

„Bolo mi trochu zle a pocit pri nehode bol horší než nehoda samotná. Na moje telo mal ten náraz väčší dopad, než som očakával. Nebolo to práve najpríjemnejšie, skončil som s pár odreninami a modrinami, ale nič vážne. Všetko napokon dopadlo dobre.“

„Čisto na doplnenie, na nemocničnej posteli som hral s priateľkou Lily sudoku a zároveň sledoval preteky na mobile,“ dodal Albon.

Súvisiace články