logo F1online.sk

Mercedes „určite chce v Silverstone vyhrať“. Plakal by som, povedal Allison

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2022

Tím Mercedes, na rozdiel od posledných rokov, nevstúpi do britského víkendu ako jeden z hlavných favoritov. Ostatné čiastkové úspechy však dávajú partičke z Brackley a Brixworthu určitú nádej. Z Mercedesu sa nám postupne stáva Enigma a nikto nevie, čo môže od tohto tímu očakávať.

Drobný záblesk lepších časov v Barcelone zadupali do zeme problémy v Monaku a Baku. V Montreale sa však Mercedes opäť nadýchol a ukázal, že za určitých podmienok a v určitých fázach dokáže držať krok s najlepšími. Na hladučkom asfalte v Silverstone by to tomuto tímu mohlo sedieť, na škodu nebudú ani vylepšenia, ktoré táto stajňa plánuje nasadiť.

„Jednou vecou si môžete byť istí, budeme na to tlačiť tak tvrdo, ako sa len dá,“ sľúbil technický riaditeľ stajne Mike Elliott. „Do Silverstone privezieme nové diely a budeme sa pokúšať auto tlačiť dopredu, dostať z neho nejaké tempo a takisto aj z noviniek, ktoré prinesieme.“

„Jazdci na to budú taktiež tlačiť čo najviac, pretože sa chceme vrátiť späť do boja o víťazstvá. Určite chceme vyhrať, chceme vyhrať pre tento tím a chceme vyhrať pre vás, našich fanúšikov. Uvidíme teda, čo to napokon prinesie,“ hovorí bojovne Elliott.

„Zároveň však k sebe musíme byť úprimní a priznať si, že v súčasnosti sme trochu pozadu za Red Bullom a Ferrari. Myslím si, že ak budú preteky prebiehať normálne, tak to bude ťažké. Zároveň si však myslím, že Silverstone je okruh, ktorý nám bude sedieť o trochu viac, podobne ako Barcelona. Nech sa stane čokoľvek, budeme na to tlačiť zo všetkých síl,“ sľúbil na záver technický riaditeľ stajne z Brackley.

Mercedes je síce oficiálne nemecký tím, ako však povedal aj jeden z reportérov: „V Nemecku ho málokto vníma ako nemecký tím.“ Navyše, táto krajina už niekoľko rokov nemá vlastnú veľkú cenu, a tak je za domáce podujatie tejto stajne považovaná práve Veľká cena Veľkej Británie, kde sa nachádzajú obe základne tejto stajne a obaja jej jazdci sú taktiež Briti.

„Nikto v našej továrni sa to neopováži povedať nahlas, ale cítime opatrný optimizmus, že nás čaká o niečo konkurencieschopnejší víkend, než boli niektoré z tých predošlých,“ povedal Elliottov nadriadený James Allison pre Sky Sports.

„Myslím si, že niektoré z charakteristík tejto trate budú nášmu monopostu vyhovovať. Ešte nemáme auto, ktoré by bolo schopné vyhrávať preteky z prvého radu, myslím však, že máme dobrú šancu na konkurencieschopný víkend. Ktovie, čo ak Red Bull zakopne? Som plný nádeje, že toto bude lepší víkend,“ povedal hlavný technický riaditeľ Mercedesu.

„Plakal by som,“ povedal so smiechom o možnosti, že jeho tím dosiahne tento víkend nejaký veľký výsledok. „Bolo by to určite fantastické, držím nám palce a želám si, aby nás čakalo solídne predstavenie s autom, ktoré prechádza úspešnou liečbou,“ dodal Allison.

Súvisiace články