logo F1online.sk

Oficiálne! Gasly bude v AlphaTauri pokračovať aj v roku 2023

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 6. 2022

Pierre Gasly nikam neodchádza. Po nedávnych vyjadreniach Helmuta Marka a hlavne Franza Tosta to bolo všetkým jasné, no stajňa z Faenzy mala príjemnú povinnosť potvrdiť túto informáciu aj oficiálnou cestou. To teraz aj urobila a francúzsky pretekár bude hájiť farby AlphaTauri aj v sezóne 2023.

Po Veľkej cene Monaka predĺžil zmluvu s Red Bullom Sergio Pérez. To okamžite obrátilo pozornosť na Pierra Gaslyho, ktorému tak bolo jasné, že sa druhej šance v hlavnom tíme nedočká.

Poradca Red Bullu Helmut Marko bol následne nemeckými novinármi opýtaný na Francúzovu budúcnosť a z jeho slov bolo jasné, že rodáka z Rouenu nikam nepustí. Ďalší krok v tejto diskusii urobil v Kanade šéf AlphaTauri Franz Tost, ktorého vyjadrenie pre médiá bolo viac ako jednoznačné.

„Gasly bude jazdcom Scuderie AlphaTauri aj v roku 2023. Je to stopercentne potvrdené. Má platný kontrakt, takže nie je viac, čo sa k tomu dá povedať,“ prehlásil Rakúšan.

Stajňa z Faenzy si teraz splnila príjemnú povinnosť a zotrvanie svojho lídra potvrdila aj oficiálnou cestou. „Scuderia AlphaTauri s potešením oznamuje, že Pierre Gasly bude za tím jazdiť aj v roku 2023,“ stojí v oficiálnom stanovisku stajne.

Po 325 získaných bodoch a slávnom víťazstve v Monze tak populárna kooperácia pokračuje. Napriek špekuláciám a nepochybne aj snahám francúzskeho pretekára posunúť sa vyššie, zotrvá s tímom, ktorý ho formoval.

„Som s týmto tímom už päť rokov a som hrdý, akou cestou sme si spoločne prešli. Som šťastný, že môžem zotrvať v Scuderii AlphaTauri. Tohtoročná zmena pravidiel so sebou priniesla nové výzvy. S tímom môžeme plánovať náš vývojový program na ďalších osemnásť mesiacov, čo je dobrý pracovný základ smerom do budúcna,“ komentoval svoje zotrvanie v stajni Pierre Gasly.

„S potešením môžeme potvrdiť, že Pierre s nami zostane aj v roku 2023. Rozhodne patrí k tým najlepším a najkonkurencieschopnejším pretekárom na rošte a v priebehu tých rokov s nami to aj dokázal. Pierre môže nepochybne zohrať významnú rolu pri úspechoch tímu v budúcej sezóne a je na nás, aby sme mu poskytli konkurencieschopné auto, vďaka ktorému bude môcť pokračovať v excelentných výsledkoch,“ uviedol šéf stajne Franz Tost.

Súvisiace články