logo F1online.sk

Na mojom aute je niečo zle, krúti hlavou Bottas

Valtteri Bottas
© DPPI/Sauber Media Hub
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková14. 6. 2022

Pilot Alfy Romeo Valtteri Bottas má podozrenie, že za nedostatočným tempom svojho monopostu v Baku sa skrýva nejaký zásadný problém. Fínsky pilot zažil v Azerbajdžane frustrujúci víkend po tom, ako skončil na nebodovanom jedenástom mieste.

V tréningoch bol Bottas zakaždým pred svojím tímovým kolegom Kuan-jü Čouom. Po prechode na novú špecifikáciu monopostu sa však situácia otočila a od soboty bol zrazu Fín od Číňana pomalší. Z toho dôvodu sa skúsený matador umiestnil v kvalifikácii až za nováčikom. V nedeľu tak štartoval z pätnástej pozície.

Bottas povedal, že si nevie vysvetliť, prečo sa jeho víkend pokazil, ale je presvedčený, že za jeho miznúcou rýchlosťou je zásadný problém s niektorými novými dielmi, na ktoré prešiel.

Fínsky pilot má preto obavy. „Chcel by som vedieť, čo sa deje, mám pocit, že niečo nie je v poriadku, pretože sme boli veľmi mimo očakávaných časov a rýchlosti. Dokonca aj Williams bol na konci pretekov rýchlejší ako my, čo nie je to, čo chceme.

„V sobotu sme prešli zo starého balíka na nový a odvtedy sa začal prejavovať problém so správaním auta. Pozrieme sa na to, som presvedčený, že niečo nájdeme. Z piatka na sobotu sa mi zdalo, že sme stratili priľnavosť zadnej časti, čo je trochu zvláštne, pretože s dielmi, ktoré sme vymenili, by sa mala zvýšiť. Takže musíme zistiť, čo sa pokazilo,“ vyzýva 32-ročný pretekár.

Rodák z krajiny tisícich jazier v nedeľu priznal, že na svojho tímového kolegu tento víkend nemal, a to napriek tomu, že obe autá mali rovnaké nastavenie. „Dnes som nemal šancu vyrovnať sa Čouovi, bol iná liga, takmer o sekundu rýchlejší odo mňa, čo je dosť zvláštne.“

Súvisiace články