logo F1online.sk

Na dve kolá máme dobré sedenie pri sledovaní bitky na čele, smeje sa Gasly

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 6. 2022

Tím Scuderia AlphaTauri nezažíva práve vydarený vstup do novej éry. Prakticky na každom podujatí sa tímu niečo pokazilo a aj preto zatiaľ zaostáva za svojimi vlaňajšími výsledkami. Okruh v Baku však monopostu AT03 sedel a Pierre Gasly s Júkim Cunodom to aj potvrdili. Pre Gaslyho i tím to bola najlepšia kvalifikácia v sezóne, na jej konci sa Francúz môže tešiť zo šiesteho miesta.

Sedemnásť bodov a ôsme miesto v Pohári konštruktérov nie je niečo, s čím by vo Faenze boli spokojní. V Baku tak majú ideálnu šancu si trochu napraviť chuť a zapísať prvé dvojité body v sezóne.

„Musím povedať, že som naozaj šťastný. Toto bola najlepšia kvalifikácia v tomto roku. Celý víkend sme ukazovali, že máme veľmi dobré tempo, avšak to platilo aj v Monaku a kvalifikácia sa nám tam nepodarila,“ povedal po sobote spokojne Gasly.

„Bolo preto dôležité urobiť všetko jednoducho a ani sme nedúfali, že by sa nám mohlo podariť rozdeliť oba Mercedesy. Pred nedeľou sme teda v dobrej pozícii,“ dodal Francúz.

Jeho tím má pred nedeľnými pretekmi k dispozícii len jednu čerstvú sadu tvrdých pneumatík, kým Mercedes by mal mať dve. V Baku na pilotov podľa všetkého čakajú náročné preteky v horúcich podmienkach. Je preto možné, že najrýchlejšia cesta do cieľa povedie cez dve zastávky v boxoch.

„Asi tak na dve kolá budeme mať dobré sedenie pri sledovaní bitky na čele predtým, než zmiznú v diaľke,“ smeje sa Gasly. „Majú nejaké 1,2 alebo 1,5 sekundy náskok, takže sú absolútne nedotknuteľní. Bitka od piateho po pätnáste miesto je však extrémne tesná. Nechali sme si len jednu sadu tvrdých pneumatík, ostatní majú dve. Budeme sa teda brániť a bojovať o každú pozíciu.“

„Zdá sa, že pomalé zákruty nášmu autu sedia, v Monaku to platilo rovnako. Na druhej strane, na trati ako je Barcelona sme sa trápili viac. Preto si myslím, že zajtra máme dobrú šancu zapísať skvelé body,“ dodal Gasly.

Súvisiace články