logo F1online.sk

Čou sa ešte budúcnosťou nezaoberá, podľa všetkého však nemá zmluvu

Kuan-jü Čou
© DPPI/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2022

Keď tím Alfa Romeo vlani oznámil, že sa lúči s Antoniom Giovinazzim a jeho miesto zaujme Číňan Kuan-jü Čou, šéf stajne Frédéric Vasseur nechcel prezradiť, aký kontrakt s rodákom zo Šanghaja uzavrel. Postupne však vyplávajú na povrch informácie, že sa jednalo len o ročný kontrakt. S blížiacim sa letom si bude musieť Čou zvyknúť aj na otázky týkajúce sa jeho budúcnosti.

Veľa sa v poslednom období hovorilo o výkonoch Daniela Ricciarda alebo Micka Schumachera, ale čo tak si pohovoriť aj o Čouovi? Je síce nováčikom, ktorý si musí na všetko zvyknúť a čelil tiež technickým problémom, keď nedokončil dva preteky a dvakrát skončil jedenásty. Odôvodňuje to však aktuálny bodový pomer medzi ním a Valtterim Bottasom 40:1? To je otázka.

„Stále sme len na začiatku sezóny, takže zatiaľ nemám žiadne plány do budúcna. Celkom si však užívam svoje doterajšie pôsobenie vo Formule 1,“ povedal Čou, ktorého cituje Motorsport.com.

„Určite to pre mňa bolo trochu hore-dole, hlavne tie posledné preteky. Celkovo som však veľmi spokojný a som veľmi rád, že tu som. Cítim, že mám pred sebou ešte mnoho pretekov, aby som mohol rozvinúť svoje schopnosti.“

„Zatiaľ sa teda budúcnosťou príliš nezaoberám. Teraz sa sústredím na to, aby som zlepšoval svoju rýchlosť a prinášal tímu dvojité body. Ak pôjde všetko podľa plánu, nevidím dôvod strachovať sa o budúcnosť,“ dodal Čou.

Čínsky pretekár by si na tieto otázky mal začať zvykať, pretože ako uvádza aj portál Motorsport.com, Čou nemá na budúcu sezónu podpísaný kontrakt a na dvere F1 už mocne búcha talentovaný francúzsky mladík Théo Pourchaire.

Súvisiace články