logo F1online.sk

Alfa Romeo priviezla do Británie nové diely. Fungujú, hlási Räikkönen

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2020

Na predchádzajúcich víkendoch sa Räikkönen s Giovinazzim pohybovali len na chvoste štartového poľa, no piatkové tréningy v Silverstone naznačili, že Alfa Romeo by mohla na britskom okruhu nabrať lepšiu formu. Tím totižto urýchlene priviezol nové diely, ktoré podľa pilotov aj zafungovali.

Z veľkej časti šlo o aerodynamické vylepšenia, azda aj vďaka ktorým sa Kimi Räikkönen v druhom tréningu vyšvihol až na desiatu priečku. “Mali sme rušný piatok, ale zatiaľ to bolo dobré. Časy vyzerajú o čosi sľubnejšie, ale je to len piatok a nedá sa z nich vyvodiť žiaden záver.”

“Vylepšenia fungujú tak, ako sme očakávali,” následne zvestoval fínsky pretekár. “Ale stále je skoro. Ktovie, čo prinesie sobota, hlavne po stránke počasia. Vybehneme von a budeme si robiť svoje veci. Dúfam, že budeme na lepšej pozícii ako doteraz.”

Obaja piloti Alfy mali v piatok menšie problémy. Räikkönen sa ocitol v štrku v dlhej pravotočivej zákrute Luffield, no dokázal sa z neho vyhrabať. Krátko po ňom sa roztočil aj Antonio Giovinazzi. Cestou do boxov si zničil podlahu a úlomkami posial celý posledný sektor.

Tréning musel byť prerušený a maršáli začali s upratovaním okruhu. Po jazdách si Taliana predvolali aj komisári za “potenciálne nebezpečné jazdenie”, keďže sa Giovinazzi vracal do boxov neprimerane rýchlo, čím prispel k rozobratiu jeho podlahy. Komisári celý incident vyriešili napomenutím.

“Ja som spokojný s tým, čo sme predviedli, hoci je ešte skoro a nemôžeme sa nechať uniesť,” hovoril po druhom tréningu Giovinazzi. “Ráno to bolo dosť náročné, hlavne kvôli vetru. Ale popoludní to už bolo lepšie.”

“Mám pocit, že sme spravili dobrý krok vpred, a to ako po stránke kvalifikačnej, tak aj pretekovej rýchlosti. Vylepšenia, ktoré sme pre tieto preteky predstavili, vyzerajú, že fungujú, nuž dúfam, že na tom môžeme stavať,” doplnil Giovinazzi.

Súvisiace články