logo F1online.sk

AlphaTauri v Imole s dôležitým upgradom. Čaká nás dôležitá skúška, hovorí Gasly

Pierre Gasly v boxoch, AlphaTauri zozadu
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2022

Aj na začiatku novej éry sú boje v strede poľa nesmierne vyrovnané. Na nové pravidlá sa nesmierne tešil Pierre Gasly a jeho Scuderia AlphaTauri, avšak vo „zvyšku sveta“ udávali tempo v úvode sezóny iné tímy. Na domácom podujatí v Imole tak chcú Gasly a spol. zabrať. Pomôcť by im mal väčší balík vylepšení.

Niežeby na tom bolo AlphaTauri nejak zle, veď nebyť Gaslyho vypadnutia pre poruchu v Bahrajne, sám by bodoval na všetkých troch veľkých cenách. Dokopy pozbieral spolu s Júkim Cunodom desať bodov, čo v Pohári konštruktérov stačí na ôsme miesto. Keď sa však pozrieme na rozloženie síl v strede poľa, tempo udávajú hlavne Alpine, McLaren alebo zákazníci Ferrari.

S tým sa vo Faenze nechcú zmieriť a na svoje domáce podujatie (okruh v Imole sa nachádza nejakých dvadsať minút cesty autom od továrne tímu) pripravujú dôležité vylepšenia svojho balíka.

„Nie je to tak, že by sme boli strašne pomalí a nemyslím si, že strácame veľa, ale určite potrebujeme prísť s nejakým zlepšením, ak chceme udržať krok,“ povedal Pierre Gasly. „Vylepšenia vyzerajú veľmi povzbudivo a veľmi sa teším na to, čo prinesú.“

„S novými autami a novými pravidlami vieme, že táto sezóna bude o vývoji. Tímy, ktoré ho zvládnu lepšie, čaká lepšia sezóna. Pre nás ako tím je to preto dôležitá skúška. Dúfajme, že vylepšenia so sebou prinesú očakávanú výkonnosť,“ hovorí Gasly.

Konsenzus vo vnútri stajne je asi taký, že monopost AT03 predstavuje solídny základ a svojim konceptom nasleduje sesterský Red Bull. Teraz treba zapracovať na jeho rozvoji. „Niektoré aktualizácie dostali zelenú na základe toho, čo sme sa naučili počas predsezónnych testov a prvých pretekov. Ďalšie veci sme dali bokom, pretože sme sa rozhodli, že toto nie je cesta, ktorou sa v súčasnosti chceme uberať,“ povedal technický riaditeľ tímu Jody Egginton.

„Prvú aktualizáciu sme trochu posunuli, aby sme sa uistili, že robíme dobre a ideme správnym smerom,“ dodal Egginton.

Novinkám bude dominovať podlaha, ktorá je podľa technického riaditeľa „hlavnou položkou vylepšení“, čo asi neprekvapí. „Očakávame, že nás posunie o krok vpred. Je to prvá pomerne významná aktualizácia. Ak bude fungovať správne, mala by priniesť jednoznačný posun dopredu,“ povedal Egginton.

Súvisiace články