logo F1online.sk

Aj tretí tréning patril Verstappenovi, opäť mu dýcha na krk Ferrari

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2022

Výsledky tretieho tréningu sa viac-menej zhodujú s tým, čo sme videli v piatok. Max Verstappen opäť potvrdil pozíciu hlavného favorita, keď zajazdil najrýchlejší čas zo všetkých. Vďaka kolu 1:32,544 však predbehol Charlesa Leclerca len o 0,096 sekundy.

Dosiahnuté časy musíme brať trochu s rezervou a musíme pamätať na to, že po zotmení trať vychladne, čo môže zmeniť aj rozloženie síl v padoku. Mierne povstanie Mercedesu, ktoré sme videli v priebehu posledných minút, sa tým pádom nemusí celkom odraziť aj na výsledkoch kvalifikácie.

V treťom tréningu sme totiž videli, že meno pilota na čele sa nám neustále menilo. Na prvej priečke sa striedali Red Bull, Ferrari a aj Mercedes v závislosti od toho, kto kedy odjazdil svoj čas. Vo všeobecnosti platilo, že čím neskôr, tým bolo dané kolo lepšie.

Prvých šesť priečok teda patrilo Red Bullu, Ferrari a Mercedesu. Za nimi prekvapivo Haas Kevina Magnussena a dvojica z Alfy Romeo v poradí Bottas-Čou. Prvú desiatku uzavrel Lance Stroll, ktorý spolu s Nicom Hülkenbergom bol dlho na úplnom chvoste. Aston Martin sa dlho zdráhal pustiť do riadnej kvalifikačnej simulácie podobne ako na predsezónnych testoch.

McLareny s ich dočasným riešením chladenia bŕzd opäť skončili mimo prvej desiatky. Fernando Alonso a Esteban Ocon tiež zaostali, no oni dvaja ako jediní nepridali rýchle kolo na softoch.

Júkiho Cunodu sme dnes na trati ani nevideli. Japonec už išiel vyraziť z garáže, no po troch metroch zastavil s odkazom, že nevie otáčať volantom a cíti olej. AlphaTauri potvrdila hydraulický problém.

https://pbs.twimg.com/media/FONu_2uWYAch2FS?format=jpg&name=medium