logo F1online.sk

Vasseur: Sezónu sme začali perfektne

Mohamed bin Sulajem a Frédéric Vasseur
© DPPI/Sauber Media Hub
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková22. 3. 2022

Šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur je spokojný s výkonmi oboch jazdcov na Veľkej cene Bahrajnu, ako aj s tým, že auto vyzerá byť konkurencieschopné. V tíme sa už poctivo pripravujú na najbližší víkend, kedy sa odohrajú druhé preteky novej sezóny, tentokrát na okruhu v Džidde.

V Alfe Romeo začali ročník 2022 celkom pôsobivo, nakoľko obom pilotom sa podarilo bodovať. Valtteri Bottas skončil na šiestom mieste len pár pozícií pred svojím novým tímovým kolegom a jediným nováčikom v tejto sezóne Kuan-jü Čouom, ktorý pri svojom debute v F1 skončil desiaty.

Obaja jazdci mali ťažký štart do pretekov, špeciálne Fín, ktorý sa prepadol hlboko až do druhej desiatky. Napokon sa však aj vďaka vypadnutiu dvoch monopostov Red Bullu dokázal vrátiť na tú istú pozíciu, ktorú mal na štartovom rošte. Švajčiarsky tím tak získal celkovo deväť bodov a momentálne sa v Pohári konštruktérov nachádza na prekvapivom štvrtom mieste.

Tento výsledok samozrejme Vasseura nesmierne teší. „Vrátiť sa domov s dvoma vozidlami na bodoch po prvých pretekoch je perfektný spôsob, ako začať sezónu. Tím preukázal zručnosť, ale aj odolnosť, keď sme sa otriasli z nevydareného štartu, ale držali sme sa nášho plánu a posunuli sme sa na trati vpred.“

To, že sme sa dokázali vrátiť do hry, je v istom zmysle ešte sľubnejšie znamenie, keďže to znamená, že naše auto je skutočne konkurencieschopné. Sme si vedomí toho, že sezóna bude ešte dlhá a že nás súperi vyzvú už budúci týždeň, ale hneď prvý deň sme dosiahli veľmi dobrý výsledok a to je pre všetkých v tíme veľká vzpruha,“ vysvetľuje francúzsky rodák.

Šéf Alfy Romeo samozrejme nezabudol oceniť výkon svojich pilotov. „Obzvlášť som veľmi šťastný za Valtteriho aj Čoua. Dosiahnuť takýto výsledok po prvých pretekoch v novom tíme je ten najlepší spôsob, ako začať našu spoluprácu. Budeme sa snažiť nadviazať na tento večer, keď budeme ďalej vyvíjať naše auto a bojovať na tejto úrovni.“

Súvisiace články