logo F1online.sk

Nevyzerá to s nami dobre, priznáva po piatku Cunoda

Júki Cunoda
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2023

Konečne sa ukážu karty, špekulácie skončia a dozvieme sa, aké je skutočné rozloženie síl na štartovom rošte. Momentálne to vyzerá tak, že tu máme skupinky tímov na čele, v strede a aj na chvoste poľa. Napriek ambíciám a túžbe po veľkom kroku vpred to momentálne vyzerá tak, že AlphaTauri patrí do tretej skupiny.

Taký Alex Albon to zhodnotil realisticky a na rovinu, Williams podľa jeho slov bude v Bahrajne najslabší. Napriek vyhláseniam a ambíciám musí byť na konci dňa niekto posledný, predposledný a tretí od konca. AlphaTauri by pritom mohlo patriť k hlavným súperom Williamsu v Bahrajne.

„Nebol to najľahší deň,“ povzdychol si po piatku Júki Cunoda. „Pokiaľ ide o výkonnosť ako takú, tak zatiaľ to s nami nevyzerá dobre. Nie sme ani len blízko. Samozrejme, stále nevieme, čo robia ostatné tímy, ale sme veľmi ďaleko v porovnaní s tým, kde chceme byť, a zároveň neviem, či to ešte dokážeme poskladať dokopy.“

„Sme dosť výrazne limitovaní a je ťažké to poskladať. Pred nami je však ešte jeden voľný tréning a ja som naďalej optimistický. Auto je rozhodne krokom vpred v porovnaní s minulým rokom – sme o pár pozícií vyššie –, takže sa musíme sústrediť a uvidíme, ako dopadne kvalifikácia,“ dodal japonský mladík.

Ten sa vyjadril trochu optimistickejšie o pretekovom tempe monopostu AT04, ktoré by malo byť lepšie než to kvalifikačné. Dúfa teda v zlepšenie na jedno kolo, ktoré by AlphaTauri na štarte nedeľných pretekov dostalo do lepšej pozície a do boja o body.

„V pretekovom porovnaní som bol rýchlejší než zopár ďalších chlapcov, čo je dobré, ale ako som povedal, neviem, čo robia ostatní. Aj keď nevieme, tak aspoň v pretekovom porovnaní to vyzerá lepšie, čo sa v Bahrajne hodí. Pokiaľ však ide o výkonnosť na jedno kolo, stále sme veľmi ďaleko a potrebujeme získať pár desatín, aby sme sa dostali do Q2 a potom mohli zabodovať v pretekoch,“ povedal Cunoda.

Pesimizmus zdieľa aj jeho tímový kolega Nyck de Vries, ktorý taktiež priznal, že AlphaTauri na tom nie je dobre. Zostáva však optimistický. „Pokiaľ ide o deň ako taký, som spokojný s našou prácou i postupnými pokrokmi. Rozhodne je pred nami ešte veľa práce a ocitli sme sa niekde na chvoste. Som si však istý, že sa dokážeme dať dokopy a zlepšiť v tých oblastiach, v ktorých potrebujeme nájsť výkonnosť,“ povedal holandský pretekár.

Súvisiace články