logo F1online.sk

V druhom tréningu najrýchlejší Verstappen, obe Ferrari hneď za ním

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Druhý voľný tréning na Veľkú cenu Bahrajnu je za nami a boli sme zvedaví, či po ňom budeme vedieť niečo povedať s istotou. A jedno možno aj vieme, zdá sa, že štartové pole na začiatku sezóny 2022 je krásne premiešané. Druhý tréning ponúkol množstvo zaujímavých momentov a nezdá sa, že by pole bolo nejak veľmi roztiahnuté. Najrýchlejší však môže byť iba jeden a v piatok večer ním bol Max Verstappen.

Holanďan sa dnes príliš neponáhľal, podobne ako vlani patrí Red Bull k najmenej aktívnym tímom, no na najrýchlejšie časy im to stačí. Verstappen potvrdzuje, že jeho tím je pred štartom ročníka možno miernym favoritom a druhý tréning to tiež naznačil.

V dobrých výkonoch pokračuje aj Ferrari. Charles Leclerc zaostal za Verstappenom len o necelú desatinku a tretie miesto patrí Carlosovi Sainzovi. Scuderia tak naďalej ukazuje to, čo naznačila už na predsezónnych testoch a monopost F1-75 sa zatiaľ určite neradí do stredu poľa.

Neslobodno odpisovať ani Mercedes. George Russell skončil štvrtý a za Verstappenom zaostal o necelých šesť desatín. Nepoužil pritom DRS, takže zopár dôležitých desatín mu treba k tomuto času prirátať. Jeho tím sa možno so všeličím trápi, ale stále je dosť rýchly a Russell potvrdzuje, že v Mercedese je toho schovaného ešte dosť. Hamilton skočil síce deviaty, ale to nemusí nič znamenať.

Od piateho miesta nižšie je poradie veľkou záhadou. Túto priečku obsadil Fernando Alonso, tesne za ním je Valtteri Bottas a ôsmy skončil Mick Schumacher. Žeby sme v strede poľa boli svedkami súboja Alpinu, Alfy Romeo a Haasu? Na to si ešte pár týždňov počkáme.

Žiaľ, spomenúť musíme aj nie práve dokonalú formu McLarenu. Tím z Wokingu naďalej trápia brzdy. V kokpite sa dnes po COVID-e objavil Daniel Ricciardo, ale z druhého tréningu ho predčasne vyradila porucha. Jedenáste miesto Landa Norrisa a osemnáste Ricciarda zatiaľ neznie nijak prekrásne.