logo F1online.sk

V prvom tréningu bol najrýchlejší Gasly

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Prvý voľný tréning sezóny 2022 je za nami. Dozvedeli sme sa akurát to, že sme sa nič nedozvedeli. Najrýchlejší čas patrí Pierrovi Gaslymu, avšak podmienky neboli práve reprezentatívne. Druhý tréning by v tomto mal byť o čosi lepším meradlom.

Prvý tréning bol vlastne pokračovaním bahrajnských testov. Dianie na trati bolo od počiatku intenzívne a každý sa snažil nazbierať čo najviac kilometrov. Plány svojim súperom však už v úvode „zrušil“ Esteban Ocon, ktorému sa doslova rozletela pravá bočnica a spŕška trosiek zasypala náhradníka v Aston Martine Nica Hülkenberga.

Upratať všetky trosky netrvalo krátko, takže sme si na chvíľu „oddýchli“ počas červenej fázy. V tom čase sa už tréning prakticky skončil pre Valtteriho Bottasa. Ten hneď v inštalačnom kole avizoval problém s motorom. Fínsky pretekár išiel do boxov a vrátil sa až v samom závere. Jeho bahrajnské počínanie tak zatiaľ zahŕňa iba dve inštalačné kolá.

Inak bolo dianie na trati pokojné. Akýsi úlomok uletel aj z monopostu Georgea Russella, hodinami sa uviedol Charles Leclerc a najrýchlejší čas patrí Pierrovi Gaslymu. Jeho hodnota je však stále dosť ďaleko od toho, čo sme videli počas predsezónnych testov.

V závese za francúzskym pretekárom nájdeme pilotov Ferrari, ktorých tak naďalej vídame na čele poradia. Štvrtý najrýchlejší čas patrí Georgeovi Russellovi, piaty Maxovi Verstappenovi.

Druhý tréning je na programe od 16:00.

FOM