logo F1online.sk

Bottas: Obávam sa, či vôbec zvládneme odjazdiť celú dĺžku pretekov

Valtteri Bottas
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2022

Až na šiesty deň ukázala Alfa Romeo záblesky dobrej výkonnosti, avšak ani teraz sa tomuto tímu nevyhli problémy so spoľahlivosťou. Tá môže byť o týždeň skutočne rozhodujúca. Viacerí mali v Barcelone i Bahrajne problémy, pričom k tým najmenej spoľahlivým patrí práve švajčiarsky tím. Uvedomuje si to i posila stajne z Hinwilu Valtteri Bottas.

Fínsky pretekár zajazdil veľmi pekné kolo asi hodinu pred koncom bahrajnských jázd a v duši nejedného zamestnanca a fanúšika vykresal iskierku nádeje. Len pár metrov po tomto počine však prišla ďalšia technická porucha a zapríčinila červené vlajky. Nebola pritom ani zďaleka prvá.

„Viac sebadôvery budem mať, až keď sa o týždeň stretnem s tímom a z ich strany zaznie, že všetkým problémom sme stopercentne porozumeli,“ povedal Bottas po skončení testov. „Potrebujeme sa uistiť, že ich odstránime, pretože mojou najväčšou obavou momentálne je, či vôbec zvládneme odjazdiť celú dĺžku pretekov.“

„Počas testov sme mali niekoľko rozličných problémov, ale dokázali sme ich odstrániť a dúfame, že sa už žiadne ďalšie neobjavia,“ dodal Bottas.

Alfa Romeo odjazdila počas barcelonského trojdnia najmenej kôl spomedzi všetkých a oveľa lepšie to nebolo ani v Bahrajne. Ako sme však už uviedli, objavili sa aj pozitívne záblesky. „Pokiaľ ide o samotnú výkonnosť, mám pocit, že tím v porovnaní s minulým rokom urobil jasný krok vpred, čo je skvelé vidieť. Ťažko povedať, pretože to sú stále iba testy, ale nie sme ďaleko od toho, kde by sme mali byť,“ povedal Bottas, ktorému po sobote patrilo pekné piate miesto (neskôr ho v „nadstavenom čase“ odsunul na šieste Mick Schumacher).

„Stále nie je jednoduché s autom rýchlo a skoro zatočiť. Myslím, že s tým súvisia aj charakteristiky nových pneumatík. Ak s nimi chcete brzdiť a zatáčať zároveň, tak tie predné to nezvládajú najlepšie.“

„Bol to však dobrý deň a naučili sme sa toho dosť. Potrebujeme však odstrániť všetky problémy, ktoré sme mali,“ uzavrel fínsky pretekár.

Súvisiace články