logo F1online.skF1online.sk

Bottas: Ešte som sa nevzdal majstrovského sna

Valtteri Bottas
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala23. 2. 2022

Valtteri Bottas po piatich rokoch opustil Mercedes a na pohľad sa môže zdať, že tým boli pochované aj jeho posledné nádeje na zisk majstrovského titulu. Fínsky jazdec však nestráca vieru, je presvedčený, že stále je možné splniť si tento sen.

Z pohľadu pozitívneho myslenia je to istotne správny prístup. Bottasovi by teraz nepomohlo, keby zalomil rukami banujúc, že v časoch dominancie Mercedesu trochu viac nevystrčil lakte a nepokúsil sa možno aj v zákulisí zatlačiť na Hamiltona tak, ako to vo svojom majstrovskom roku spravil Nico Rosberg.

Teraz si už Valtteri Bottas musí dávať iné ciele, o poznanie nižšie, hoci priznal, že sa “stále nevzdáva” svojej najväčšej ambície. Raz chce vyhrať šampionát Formuly 1. Prvý rok v Alfe Romeo to však nebude, jeho stajňa bude zrejme spokojná s bodovanými priečkami.

“Stále som sa nevzdal môjho cieľa jedného dňa vyhrať šampionát, toto bude vždy mojím snom,” hovorí Valtteri Bottas. “Nateraz však snívam o tom, že ako tím spravíme dobrý krok vpred. Mám pocit, že veľkým úspechom by bolo už konzistentne zbierať body, hoci tajne snívam, že sa s Alfou Romeo ocitnem na pódiu.”

Ak sa v niektorých pretekoch dočkáme takého šialeného priebehu ako napríklad vlani v Maďarsku, pódium určite bude možné získať. Minimálne za predpokladu, že Alfa Romeo nebude až tak ďaleko za ostatnými tímami stredu poľa.

Bottas si nemyslí, že by medzi jednotlivými autami boli obrovské rozdiely. “Podľa toho, čo som sa naučil o pravidlách, mám pocit, že to bude vzrušujúce. V každej oblasti je veľa vecí dosť obmedzených. Tímy sa po aerodynamickej a mechanickej stránke nevedia až tak dramaticky odlíšiť. Myslím si, že celú sezónu to bude oveľa tesnejšie, dúfam v to.”

“Na pódiu uvidíme rôznych jazdcov, rôzne poradia v prvej desiatke, aj drobné tímy sa dočkajú skvelých príležitostí. Celú túto sezónu nás čaká čosi vzrušujúce. Bude sa na to dobre pozerať a dobre sa nám bude aj jazdiť,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia