logo F1online.sk

Skutočný Red Bull odhalený, ukázal agresívne riešenie bočníc

Red Bull RB18
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 2. 2022

Keď Red Bull na oficiálnom predstavení auta neukázal takmer nič z reálneho monopostu, bolo cítiť isté sklamanie. V Milton Keynes však na to mali dobrý dôvod; v stredu na predsezónnych testoch ukázali veľmi agresívne riešenie bočníc.

Červení býci už minulý týždeň odjazdili prvé kilometre na okruhu v Silverstone, no na nejaké zábery sme čakali márne. Na sociálnych sieťach sa mihlo len pár neostrých fotografií spoza bariér. Red Bullu sa darilo držať všetko pod pokrievkou.

O to viac všetci otvárali ústa, keď v Barcelone zbadali skutočný Red Bull RB18. Tím Adriana Neweyho totižto vyrukoval s najagresívnejším podseknutím bočníc, aké sme zatiaľ videli. Odborníci z padoku už konštatujú, že aby sa Red Bullu podarilo skonštruovať také úzke bočnice, museli všetky motorové komponenty presunúť čo najviac k osi auta a rozšíriť horný nasávací otvor, ktorý sa bude spolupodieľať na chladení.

https://pbs.twimg.com/media/FMRgO9TXMAITmli?format=jpg&name=large
Twitter/Cezary Gutowski
https://pbs.twimg.com/media/FMREu1UXoAA7xYC?format=jpg&name=large
Twitter/Albert Fabrega
https://pbs.twimg.com/media/FMREu0OXIAEykkg?format=jpg&name=large
Twitter/Albert Fabrega

Red Bull sa tiež pridal k McLarenu, ktorý bol doposiaľ jediným tímom s prednými závesmi s tlačnou vzperou. Zaujímavý je aj nos, ktorý je spojený s druhým elementom predného krídla.