logo F1online.sk

Verstappen: A Mercedes sa o týždeň bude chváliť, akú úžasnú robotu odviedol

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 3. 2022

Bude Mercedes o týždeň bojovať o víťazstvo na úvodnej veľkej cene sezóny? Max Verstappen predpovedá, že Brackley bude v lepšej forme, akú sa snažilo vykresliť počas testov. Na margo vyjadrení strieborných šípov len pokrútil hlavou a poznamenal, že “takto je to vždy”.

A veruže nie každý verí problémom Mercedesu. Od začiatku hybridnej éry mu totižto ešte nikdy neušiel konštruktérsky titul, no po predsezónnych testoch sme zakaždým počúvali tú istú pesničku: Nie sme na tom dobre, od favoritov máme ďaleko.

  • Lewis Hamilton, 2017: “Minulý týždeň to vyzeralo tak, že naším najbližším súperom bude Ferrari, dnes bol rýchly aj Red Bull. Najbližšie dni budú zaujímavé, a tiež po príchode do Austrálie. V poli to bude tesné, to je isté. Nemali by sme podceňovať Ferrari ani Red Bull.”
  • Lewis Hamilton, 2018: “Myslím, že Red Bull by mohol byť veľkou hrozbou, ich auto pôsobí skvelo. Zatiaľ sme nevideli, čo robilo Ferrari, ale aj oni budú určite dobrí.”
  • Lewis Hamilton, 2019: “Myslím si, že Ferrari je potenciálne až o pol sekundy pred nami, tak nejak.”
  • Lewis Hamilton, 2020: “Neboli to perfektné predsezónne testy, narazili sme na kopu problémov, ktoré sa teraz snažíme odstrániť. Robí nám to starosti? Určite. Na predsezónnych testoch máme obyčajne väčšiu dôveru v spoľahlivosť.”
  • Lewis Hamilton, 2021: “Trápime sa azda všade, hoci nenazval by som to trápením, skrátka nie sme dosť rýchli.”
  • Lewis Hamilton, 2022: “Momentálne si nemyslím, že budeme bojovať o víťazstvá.”

K Lewisovi Hamiltonovi sa tentoraz pridal aj George Russell, na ktorého v piatok reagoval Carlos Sainz so slovami, že od Mercedesu sú také vyjadrenia “typické”. Keby bol v efjednotke prvý rok, vraj by im “možno aj uveril”.

Max Verstappen sa prikláňa ku Carlosovi Sainzovi a konštatuje, že Mercedes je taký “vždy”. “Ak sa niekomu darí, alebo niekomu, od koho to všetci čakajú, tak povedia — ach, určite nie sme favoriti.”

“A potom o týždeň, keď už veci fungujú, zrazu vyhlásia — ach, v priebehu týždňa sme to úplne zvrátili. Toto nebola normálna, ale neuveriteľná robota! Ďakujeme všetkým v továrni!” paroduje predstaviteľov strieborných šípov a pripomína, že aj vlani sa Mercedes tváril, že má starosti. “A počas prvého víkendu boli aj tak veľmi silní.”

Tak dobre, ako to vidí Verstappen? Po otázke, kto je najväčšou hrozbou, poukázal i na “konzistentne rýchle” Ferrari. “Poukazuje to na fakt, že momentálne majú veľmi stabilné auto. U nich to vyzerá dobre, postretlo ich aj veľmi málo problémov. O týždeň uvidíme, kto je najrýchlejší, ale zatiaľ mali veľmi dobré testy.”

“Posledné dva roky im veľmi nevyšli, takže automaticky sa začali koncentrovať na túto sezónu o trochu skôr ako ostatné tímy. Je to normálne, že začali pracovať na aute pre rok 2022 skôr ako my a je to OK. Pri týchto autách bude nakoniec rozhodovať intenzita sezónneho vývoja, tá bude najdôležitejšia,” myslí si obhajca jazdeckého titulu.

Súvisiace články